Guido de Boer

‘Winnen verveelt nooit’

3 december 2022 om 18:13 Voetbal

Woudenberg overtuigend naar tiende overwinning op rij

WOUDENBERG Het voetbalsprookje van Woudenberg duurt voort. Het is uniek wat de formatie van trainer Jeroen Peters laat zien. Voor de 10e keer op rij werd er gewonnen. Nu werd ASC Nieuwland met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Hans van Schaik

Woudenberg voert soeverein de ranglijst in de tweede klasse C aan met 30 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 39 voor en 7 tegen. Gelet op de statistieken is het duidelijk dat Woudenberg niet wegloopt voor het kampioenschap, maar waarschuwt Peters: ,,Vorig seizoen stond Veensche Boys er bij het ingaan van de winterstop ook goed voor, maar lukte ze het niet om te promoveren. En dit seizoen laat deze kampioenskandidaat in drie wedstrijden zo maar acht punten liggen. Dat kan ons ook overkomen.” Vandaar dat Woudenberg van week tot week leeft. Zo staat zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. In Veenendaal wacht subtopper VRC en hoopt Woudenberg de ongeslagen status te behouden. In het tweede weekend van januari staat een trainingskamp in Valencia op het programma. Dit ter voorbereiding op de tweede competitiehelft die zaterdag 21 januari van start gaat met een uitwedstrijd tegen Delta Sports’95 in Houten. Een week later wacht de kraker op sportpark De Grift tegen Valleivogels.

Zaterdag kende de geel-zwarte formatie een bliksemstart tegen de Amersfoortse opponent. Al na vijf minuten tekende Jarie van Egdom de openingstreffer aan. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder Tom de Greef. Pas vlak voor rust verdubbelde De Greef de voorsprong: 2-0. In de tussenliggende periode troffen De Greef en Joey Kooij nog de lat, terwijl een kunststukje van Sander van Keulen net het doel miste. Woudenberg had de wedstrijd dus al eerder kunnen ‘killen’. In de rust toonde ze spelersgroep zich zelfkritisch. Het tempo lag te laag en er lag te veel ruimtes tussen de linies. Vandaar dat Peters de spelers voorhield scherp aan de tweede helft te beginnen en op doelpuntenjacht te gaan. Want ondanks de riante positie als koploper mag verslapping niet optreden. Binnen vijf minuten in de tweede helft verdubbelde de thuisclub de score naar 4-0. Vooral de laatste treffer was een beauty. Een vloeiende aanval over vijf schijven ging aan de treffer van Van Egdom vooraf. Even later tikte de spits zijn derde treffer binnen. Zijn tweede hattrick dit seizoen was een feit. ,,Ik hoef de wedstrijdbal niet te hebben. Ik heb al zoveel ballen thuis liggen”, grapte hij. Met zijn doeltreffende optreden revancheerde hij zich voor zijn optreden een week eerder tegen Otterlo toen hij meerdere kansen onbenut niet. ,,Er werd toen ook ten onrechte een treffer van mij afgekeurd en was het lastig spelen omdat Otterlo de ‘bus parkeerde.’ Vandaag kreeg ik de ballen ook beter aangespeeld.” Met veertien treffers achter zijn naam vestigt Van Egdom nadrukkelijk de aandacht op zich als goaltjesdief. Het is lang geleden dat een speler van Woudenberg deze titel mocht dragen.

Doelpuntenmakers Woudenberg: Jarie van Egdom 3x, Tom de Greef 2x.