Afbeelding
Foto Unsplash

Er zijn een aantal onvoorziene redenen om je badkamer te renoveren – dit zijn ze!

9 augustus 2022 om 19:38 Partnercontent

Nieuwe leidingen en vloeren: het kan zijn dat de leidingen in een oude badkamer vervangen moeten worden. Je kunt ernstig letsel oplopen als een pijp springt en dan vervolgd wordt op nutteloze uitgaven. Schade die door onvolledig onderhoud wordt veroorzaakt wordt immers niet door de verzekering gedekt. Woon je in een ouder huis met hardhouten vloeren, dan kun je ook te maken krijgen met het feit dat de vloer onder je badkamer mettertijd is gaan verslechteren. Snel handelen is dus essentieel om je persoonlijke veiligheid te garanderen.

Bijkomende voordelen van badkamerrenovatie

Renovaties aan badkamers moeten regelmatig gebeuren, grotendeels om gezondheidsredenen maar ook om mensen te beschermen tegen gevaar als je badkamer niet goed bijgehouden is. Dit kan het geval zijn als badkamertegels gebroken zijn, en als de tegels niet vervangen worden, kan iedereen die de badkamer gebruikt lichamelijk letsel oplopen. 

Behalve dat het de veiligheid verhoogt, geeft het verbouwen van je badkamer je huis ook een opknapbeurt wat de marktwaarde verhoogt. Zie het als een unieke investering. Als je de badkamer verbouwt en meer meubels toevoegt of bijvoorbeeld een douchedeur, zal je badkamer functioneler zijn en meer bergruimte hebben. Terwijl het plaatsen van douchebakken en andere badkamermeubels de bruikbaarheid van de badkamer vergroot, verbetert het plaatsen van planken en kasten de opbergruimte.

Aanpassingen aan de badkamer kunnen nodig zijn voor mensen met lichamelijke beperkingen

Dit door ziekte of ouder worden. Toevoeging van steunbeugels, aanbrengen van een antisliplaag op gladde tegels, vervangen van badkuipen door inloopdouches, aanbrengen van gebruiksvriendelijke kranen, enz. Je kunt er zeker van zijn dat je nieuwe badkamerontwerp de grootste impact op je leven zal hebben, zelfs als je je lichamelijk gewoon goed voelt. Het kan ook een goed idee zijn om je badkamer te renoveren als je toe bent aan een nieuw design!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie