Afbeelding
Foto: Wolfgang Eckert via Pixabay

De 3 beste manieren om je bedrijf te promoten

15 december 2023 om 14:33 Partnercontent

Je bedrijf onder de aandacht brengen is heel belangrijk. Zeker als je net bent begonnen en je klanten je nog niet zo goed weten te vinden. Als je besluit om aan promotie te gaan doen is het zaak om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Bepaal de doelgroep voor je bedrijf en pas daar de manier van promotie op aan. Zo kun je het beschikbare budget voor marketing zo goed en efficiënt mogelijk inzetten. Met deze tips wordt jouw promotie vast en zeker een succes.

1: Zet promotieartikelen in

Een balpen, aansteker of drinkbeker met de naam van jouw bedrijf is een prima manier om naamsbekendheid op te bouwen. Met Lavista promotieartikelen kun je ervoor zorgen dat de naam van jouw bedrijf goed blijft hangen. Je kunt tal van producten laten personaliseren met jouw bedrijfsnaam in full color of in één kleur. De kosten zijn lager per stuk als je voor een grotere oplage kiest. Balpennen met jouw bedrijfsnaam kun je natuurlijk ook zelf gebruiken en zijn dus niet alleen om weg te geven. Mokken met jouw logo gebruik je ook op kantoor en een gereedschapskoffer waar jouw logo op is gedrukt neem je mee als je op locatie bij een klant aan het werk bent.

2: Bestickeren van je bedrijfsauto

Als je met een bus van de zaak rijdt dan is het zaak om die te laten voorzien van jouw bedrijfsnaam en als het even kan ook contactgegevens. Als je onderweg bent of aan het werk op locatie kan het zeker geen kwaad als mensen zien wat voor bedrijf je hebt. Stel je bent als hovenier aan het werk en een buurman van een paar huizen verder wil ook zijn tuin laten opknappen. Als hij jouw bus ziet staan is de kans groot dat hij even snel een foto maakt om jouw website of telefoonnummer vast te leggen zodat hij later contact met je kan opnemen om een afspraak te maken. Je bent in feite een rijdende reclame voor je bedrijf. Je kunt ook een leaseauto prima laten personaliseren. De bestickering wordt verwijderd als je de auto na enkele jaren weer inlevert. Of kies voor financial lease zodat je de auto uiteindelijk in eigendom krijgt en er langer mee kunt blijven rijden.

3: Cadeaus voor trouwe klanten

Naast giveaways met een relatief lage waarde kun je ook kiezen voor gepersonaliseerde cadeaus met een hoger prijskaartje. Het bedrukken van een paraplu, tas of luxe pennen set is heel nuttig als je een klant graag wilt binnenhalen of een bestaande trouwe klant je waardering wilt laten blijken. Bij de opening van de zaak kun je bijvoorbeeld de eerste 100 klanten die een order plaatsen of opdracht gunnen verrassen met een mooi cadeau, dat je hebt laten voorzien van jouw bedrijfsnaam. Doe dit wel subtiel, anders is de kans groot dat het niet gebruikt zal worden omdat de bedrijfsnaam wel erg prominent op de voorgrond treedt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie