Afbeelding
Foto: Freepik

Wat is de oorzaak van rioolstank in huis?

Partnercontent

Van rioolstank in huis wil je zo snel mogelijk af. Niet alleen vermindert het je woonplezier, maar vaak is het eigenlijk een symptoom van een groter probleem. Daarom is het belangrijk om snel de oorzaak van de geur te achterhalen en daarop actie te ondernemen. Om erachter te komen waar rioolstank vandaan komt en het probleem zo snel mogelijk te verhelpen, kun je een ontstoppingsbedrijf raadplegen. Zo’n bedrijf is expert op het gebied van rioolbeheer, verhelpt lekkages en komt tijdig je septic tank legen. Kun je de oorzaak van de rioolstank in huis niet vinden? De vakmannen bij een ontstoppingsbedrijf weten raad. In dit artikel vertellen we je alles over rioollucht, en hoe een ontstoppingsbedrijf dit probleem oplost.

Wat is de oorzaak van rioollucht?

Rioolstank heeft verschillende oorzaken. Merk je de stank na een hevige regenbui op, dan is er waarschijnlijk sprake van een probleem met de ontluchting van het riool. Het extra water dat in het riool terecht komt, duwt de rioollucht naar boven, waardoor de stank via verschillende afvoeren je huis inkomt. Echter wordt rioolstank ook veroorzaakt door een lekkage. Zo’n lekkage veroorzaakt niet alleen een onprettige geur, maar richt ook schade aan aan je huis en aan je gezondheid.

Hoe vind je de oorzaak van de stank?

Wil je schade voorkomen? Dan is het belangrijk om de oorzaak van de rioolstank snel op te sporen. Met alleen je neus als hulpmiddel is dit meestal lastig, omdat de geur erg heftig is en vaak verder weg ligt dan je verwacht. Een ontstoppingsbedrijf achterhaalt in zo’n geval de oorzaak van de stank met behulp van een stankdetectie en lost problemen die bij de stank zijn komen kijken, zoals rioolvliegjes, voor je op.

Waarom een ontstoppingsbedrijf?

Bij een ontstoppingsbedrijf kun je niet alleen terecht voor het verhelpen van een rioolgeur, maar ook voor andere rioleringsproblemen. Een verstopping in de afvoer brengt veel ongemakken met zich mee en moet dan ook snel worden opgelost, en het is belangrijk om een septic tank te legen als deze vol zit. Voor dit soort klusjes kun je een ontstoppingsbedrijf in de arm nemen. Met de hulp van zo’n bedrijf, zoals Michel Doorn, ben je vaak al binnen een half uur van rioolproblemen af, zonder dat er aan je leidingen of huis schade ontstaat. Neem daarom contact op met Michel Doorn, dan heb je straks geen last meer van rioolstank, lekkages of verstoppingen!

advertentie
advertentie