Afbeelding
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Zo organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

24 april 2023 om 00:00 Partnercontent

Een hechte vriendinnengroep, dat is voor veel vrouwen veel waard. Ook al hebben ze een partner, een gezin en leuke collega’s. De band tussen vriendinnen is vaak heel speciaal. Daarom vinden veel vriendinnengroepjes het leuk om er minimaal een keer per jaar samen op uit te trekken. Als jij dit jaar de organisatie op je neemt voor het vriendinnenweekend, dan zijn er genoeg leuke opties waar je vast wel wat mee kunt. Het hangt er natuurlijk van af hoe het gezelschap is samengesteld. Zijn jullie sportief of is shoppen meer jullie ding? En hoe zit het met beauty en ontspannen? Met deze tips wordt het vast weer een geslaagd weekend.

Laat je verwennen met wellness

Een wellness overnachting is eigenlijk altijd een succes. Veel wellnesscentra bieden een uitgebreid programma aan behandelingen. Van een heerlijke massage tot een uitgebreide gezichtsbehandeling. Tussendoor kun je genieten van sauna, bubbelbad en Turks stoombad. En natuurlijk van een heerlijke gezonde lunch. Als je ook na het diner nog een sauna rondje wilt lopen dan is het wel zo praktisch om er een overnachting bij te boeken. Dan hoeft er niemand meer naar huis te rijden en kan er dus met een gerust hart een wijntje worden gedronken door alle aanwezige dames.

Samen uitwaaien aan het strand

Hebben jullie allemaal maanden achter elkaar hard gewerkt en is het nu tijd om eens echt te ontspannen? Je kunt een gezellig strandhuisje bekijken voor vier of meer personen. Deze strandhuisjes worden vooral in het voor- en naseizoen ook voor een lang weekend verhuurd. Je beschikt er over voldoende slaapkamers, één of meer badkamers, een ruime woonkamer en een keuken die van alle gemakken is voorzien. Samen koken kan heel gezellig en inspirerend zijn. En je kunt heerlijk lange strandwandelingen maken als het te fris is voor zonnebaden of zwemmen.

Een actieve vriendinnenvakantie

Als jullie van een actieve vakantie houden dan kunnen jullie bijvoorbeeld een zeiltocht gaan maken. Dit gebeurt meestal onder begeleiding van ervaren zeilers. Maar dat wil niet zeggen dat jullie niets hoeven te doen. Het is wel zaak om de handen uit de mouwen te steken om de wind in de zeilen te houden. Ook een fietsvakantie is een leuk idee. Op die manier kun je in een paar dagen tijd een mooi stuk van Nederland zien. Fietsen kan in Limburg, maar als je niet van heuvels houdt dan zijn er ook in Drenthe en Gelderland mooie fietsroutes door de bossen. Of doe een fietstocht langs de Nederlandse kust met overnachtingen in verschillende badplaatsen.

Laat je culinair verwennen

Een ander leuk idee is een verblijf in een bepaalde stad met iedere dag een bezoek aan een ander bijzonder restaurant. Zo kun je in Amsterdam bijvoorbeeld elke dag van het jaar in een ander restaurant eten. Zoveel zijn er namelijk in de hoofdstad. Natuurlijk zijn er restaurants waar je de standaard biefstuk met champignonsaus kunt bestellen. Maar er zijn ook genoeg restaurants die de keuken van een ander land op de kaart hebben staan. Of uitsluitend gerechten met avocado of heerlijke visgerechten. Tijdens het verblijf in Amsterdam is er natuurlijk genoeg te doen. Er zijn meerdere musea en shoppen kun je er in overvloed.

Plan je vriendinnenweekend op tijd

Zeker als je met een wat groter gezelschap op stap wilt is het belangrijk om op tijd te boeken. Twee weken voor vertrek wordt het vaak erg lastig om nog overnachtingen te boeken die een beetje betaalbaar zijn. Als jullie in een vakantiehuisje willen overnachten moet je dat toch wel enkele maanden van tevoren reserveren. Dat geldt ook voor hotelovernachtingen die enigszins betaalbaar moeten zijn. Ook wellness- en culinaire arrangementen zijn vaak snel uitverkocht. Stel je vriendinnen dus niet teleur en bedenk ruim op tijd wat het dit jaar gaat worden. Dan wordt het vast en zeker weer een geslaagd vriendinnenweekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie