Afbeelding
Foto Verasol

Een goede overkapping kiezen doe je zo

1 december 2022 om 11:55 Partnercontent

Wil je de buitenruimte bij jouw woning verbeteren en daarom een nieuwe overkapping plaatsen? Dan is het goed om je bewust te zijn van de keuzemogelijkheden. Er zijn namelijk veel variaties mogelijk. Iedere keuze zorgt voor een geheel andere uitstraling van de buitenruimte. Een goed model vinden is daarom niet altijd eenvoudig en je moet ervoor zorgen dat je vooraf al een goed idee hebt van de mogelijkheden en extra keuzes. Maar waar moet je dan op letten als je de overkapping wilt plaatsen? En hoe pas je dit aan de rest van de buitenruimte aan?

De afmetingen van de ruimte opmeten

Het kiezen van een overkapping begint bij het opmeten van de buitenruimte. De ruimte die je hebt voor het plaatsen van jouw nieuwe overkappingen moet het uitgangspunt zijn voor de verdere zoektocht. Nadat je de afmetingen hebt opgeschreven heb je een goed beeld van de ruimte en bepaal je hoe groot jouw nieuwe klusproject moet zijn. Je weet dankzij de afmetingen ook hoeveel materialen je nodig hebt om te klussen. Door vooraf een plan op te stellen weet je zeker dat je tussendoor geen nieuwe materialen aan hoeft te schaffen en voorkom je dat jouw klusproject langer duurt dan je in eerste instantie voor ogen had.

De materialen en het onderhoud bekijken

Een overkapping in de tuin kan in een groot aantal materialen komen. Je moet daarom goed voor ogen hebben welke materialen het beste bij je passen. Bij de materialen let je niet alleen op de uitstraling die deze geven aan de buitenruimte, maar ook het onderhoud dat hierbij nodig is. Als je weinig tijd hebt voor het onderhoud kan je bijvoorbeeld beter voor kunststof kiezen. Je hoeft dan alleen schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren om een goede uitstraling te behouden. Bij hout moet je regelmatig een nieuwe laag aanbrengen om een lange levensduur te behouden. Een voordeel is wel dat je iedere keer een nieuwe kleur aan kunt brengen als je een nieuwe uitstraling wilt hebben.

Beginnen met de juiste montage

Zodra je alles voor ogen hebt, kun je de overkapping in de tuin plaatsen. Kies je ervoor om deze te laten plaatsen door een professional of doe je alles zelf? Het klusproject zelf uitvoeren zorgt dat je alles in jouw eigen tijd uit kunt voeren, maar een professional heeft vaak meer ervaring. Met een goed plan zorg je er te allen tijde voor dat alles naar wens is en je zoveel mogelijk kunt genieten van de extra zitruimte die je rondom jouw woning hebt gecreëerd. Met het juiste onderhoud heb je de lange levensduur die je nodig hebt om te genieten van meerdere seizoenen en de uitstraling van jouw dakterras.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie