Afbeelding
Online training

Zo maak je je eigen online training!

14 september 2021 om 07:21 Partnercontent

Ben je op zoek naar goede manieren om online geld te verdienen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het misschien een goed idee om te denken aan een online training maken! Misschien vraag je je nu af: hoe kan ik in hemelsnaam zelf een training maken?  Op zich is het antwoord eenvoudig, zoals je snel zult lezen.

Iedereen heeft zijn talenten, en kan deze dan ook omzetten in een training voor anderen. Klinkt eenvoudig, maar natuurlijk komt er heel wat bij kijken. Of je nu gespecialiseerd bent in online geld verdienen, piano spelen of brood bakken - iedereen kan méér financieel voordeel halen uit zijn of haar passie dankzij een eigen online training.

Hoe begin je daar nu aan, een online training maken? Hieronder alvast enkele goede tips!

Handige tips voor het maken van een eigen training

1. Kies het juiste type training

Eerst en vooral is het van groot belang dat je op voorhand weet welk soort training je wilt maken. Dit hangt af van je eigen voorkeur, maar natuurlijk ook van wat je cursisten zullen verwachten en nodig hebben. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden, waaronder een minicursus, een VIP-programma, enzovoort. Een minicursus is een goede manier om potentiële klanten te introduceren en om jouw cursus te promoten. Zie het als een soort gratis kleine cursus, waarmee je alvast een tipje van de sluier licht.

Een VIP-programma houdt vaak in dat je een 1-op-1 training doet met een klant, waardoor deze specifieke antwoorden kan krijgen op vragen en meer persoonlijke begeleiding geniet. Ten slotte zijn er ook bijvoorbeeld lidmaatschappen, waarbij cursisten maandelijks of jaarlijks betalen om toegang te krijgen tot je cursus!

2. Het belang van de juiste betaalmethode

Het mag dan misschien een detail lijken bij het maken van een cursus, het is wel degelijk belangrijk om ook na te denken over de betaalwijze die je wilt hanteren. Heel veel mensen zullen een bepaalde cursus of training niet volgen, omdat hun gewenste manier van betalen niet tussen de mogelijkheden staat. Het is dus beter om verschillende mogelijkheden te bieden, zodat de kans dat cursisten gaan starten ook groter is.

Afhankelijk van of je een bestaand trainingsplatform gebruikt of zelfstandig aan de slag gaat, bestaan er heel wat betalingsmogelijkheden. Denk maar aan iDeal, PayPal of CreditCard. Betaalmethodes als iDeal zijn erg populair in Nederland, maar met PayPal kan je bijvoorbeeld een groter publiek krijgen op internationaal niveau.


3. Een online community is goud waard voor je training

Ten slotte kan je ervoor kiezen om cursisten de mogelijkheid te geven om deel uit te maken van een online community. Dit is eigenlijk een groep mensen die samen de training volgen of gedeelde interesses hebben. Het voordeel van zo’n community is erg groot. Niet alleen krijgen je cursisten de kans om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Ook kan je als oprichter van de cursus gemakkelijker inhaken op problemen, vragen beantwoorden en een iets persoonlijkere relatie met je klanten opbouwen.

Natuurlijk is er wel wat geduld voor nodig om een heuse community op te bouwen - maar het resultaat is dat je uiteindelijk een sterk netwerk hebt, waardoor je naamsbekendheid nog groter wordt en je dus nog méér financieel voordeel haalt uit je training!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie