Afbeelding
Foto Unsplash

Op deze manier creëer je een gezellige zitplek in de tuin

1 november 2022 om 11:01 Partnercontent

Na een lange dag te hebben gewerkt, moet de tuin je de ruimte bieden om tot rust te komen. Praat bij met je partner, informeer hoe het bij je kinderen op school was of geniet van je favoriete tijdschrift. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje! Tot rust komen in de tuin doe je pas echt, wanneer je over een gezellige zitplek beschikt. Kies bijvoorbeeld voor een terras met Suns tuinmeubelen, of ga voor een veranda met een comfortabele hoekbank. Een zitplek is meer dan een combinatie van verschillende tuinmeubelen. Zorg dat deze plek op een gezellige wijze is aangekleed. Het gebruik van verlichting in de tuin en bijvoorbeeld een buitenkleed helpt hierbij. 

Keuze uit verschillende soorten tuinmeubelen

Het najaar leent zich goed voor de aankoop van tuinmeubelen om de zitplek in je tuin te renoveren. Veel winkels bieden de meubelen van het afgelopen jaar met korting aan, waarmee het vernieuwen van het interieur in de tuin relatief goedkoop kan. Kijk niet alleen naar de kortingen op de verschillende tuinmeubelen, maar schaf bijvoorbeeld ook een parasol aan. Zo ben je alvast voorbereid op het voorjaar! Bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen heb je tegenwoordig keuze uit tal van verschillende modellen en materialen. Kies je voor kunststof, of ga je voor aluminium? Ook houten tuinmeubelen kunnen een optie zijn. Nadeel daarvan is dat ze meer onderhoud nodig hebben dan varianten van kunststof en aluminium; het hout moet jaarlijks in de beits worden gezet om de tuinmeubelen lang mooi te houden. 

Zorg voor een gezellige aankleding van het terras

Wanneer je nieuwe tuinmeubelen gekocht hebt, kun je van start gaan met het aankleden van het terras. Dit doe je bijvoorbeeld door voor een buitenkleed te kiezen. Het voordeel van zo’n buitenkleed is dat deze weersbestendig is en daarmee de hele zomer buiten kan blijven liggen. Ook wanneer het even regent! Combineer het buitenkleed met een aantal bloempotten, waarmee je het terras of de veranda meer kleur geeft. De bloempotten kun je vullen met verschillende verse kruiden. Deze komen van pas bij de bereiding van het eten in je buitenkeuken ’s zomers. Een derde aspect in de aankleding van de zitplek in je tuin: de verlichting. Populair zijn de kabels met gloeilampen, welke je van de ene schutting naar de andere kunt laten lopen. De keuze voor led gloeilampen maakt zo’n kabel een duurzame keuze. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie