Afbeelding
Foto Unsplash

Alles wat je moet weten over BHV-cursussen

Partnercontent

Het is erg belangrijk dat je je veilig voelt op je werk. Wil je ervoor zorgen dat jij en je collega’s zich veilig voelen? Dan is een BHV-cursus misschien wat voor jou. Tijdens deze cursus leer je namelijk hoe je moet handelen in bepaalde situaties. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over BHV-cursussen, zoals wat ze inhouden en hoe je er je voordeel mee kunt doen. Ook beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over BHV-cursussen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of een cursus voor jou geschikt is.

Wat wordt er in een BHV-cursus behandeld?

In een BHV-cursus leer je alles over hoe je moet handelen in geval van brand of een andere noodsituatie. Je leert hoe je mensen moet helpen en wat je moet doen om de veiligheid van iedereen te waarborgen.

De cursus duurt meestal één dag, maar het is ook mogelijk om een cursus te volgen die twee of drie dagen duurt. Je kan ervoor kiezen om de cursus op locatie te volgen, maar een online BHV is ook een fijne optie. In deze cursus leer je niet alleen over brandbestrijding, maar ook over reanimatie en EHBO.

Is een BHV-cursus verplicht?

Een BHV-cursus is een cursus die bedoeld is om werknemers op te leiden tot eerstehulp personen. Deze personen kunnen dan in noodsituaties ingrijpen om adequaat te handelen. Elk bedrijf moet minimaal een à twee, het liefst meer, medewerkers in dienst hebben die een BHV-cursus hebben afgerond. Dit is wettelijk verplicht, omdat je nooit weet wanneer er een ongeluk gebeurt. Bovendien kan het ook voorkomen dat je als bedrijf buiten de gebaande paden terecht komt en hulp nodig hebt van buitenaf. In dat geval is het goed dat je personen in dienst hebt die opgeleid zijn om te helpen.

Voor wie is een BHV-cursus?

Een BHV-cursus is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de bedrijfsveiligheid. Zo kun je denken aan medewerkers die werken in gevaarlijke omgevingen, zoals de bouw of de chemische industrie. Maar ook voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor eerste hulpverlening kan een BHV-cursus erg handig zijn.

Een BHV-cursus is dus niet alleen bedoeld voor werknemers die in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen. Ook medewerkers die niet dagelijks in contact komen met gevaar maar wel verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun collega’s, hebben baat bij een goede BHV-opleiding.

Hoe lang duurt een BHV-cursus?

Meestal duurt een BHV-cursus twee dagen. Maar er zijn ook kortere cursussen beschikbaar, die slechts één dag duren. Het hangt dus echt af van wat je zoekt. Belangrijk is dat je een cursus kiest die geaccrediteerd is. Kies dus een cursus van een betrouwbare opleider en schrijf je in!

Hoe kan ik mij inschrijven voor een BHV-cursus?

Zo, je wilt je inschrijven voor een BHV-cursus! Dat is goed om te weten, want er zijn verschillende opleiders waar je deze cursus kunt volgen. Vaak kun je je gemakkelijk online inschrijven. Wil je graag de cursus online volgen? Dat kan bij BHVcertificaat.online! 

advertentie
advertentie