Afbeelding
Foto: Pixabay

Dit is wat je betaalt voor een rechtsbijstandverzekering

5 april 2024 om 10:18 Partnercontent

Denk je erover na om een verzekering voor rechtsbijstand af te sluiten? Dan wil je waarschijnlijk weten waar je aan moet denken qua premies. In dit artikel leggen we het je uit!

Wat is het?

Voor we het gaan hebben over prijzen, is het handig om eerst uit te leggen wat deze verzekering precies inhoudt. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op hulp en advies wanneer je verwikkeld bent geraakt in een juridisch conflict. Als je de juiste dekking hebt, dan krijg je een vergoeding voor de kosten die komen kijken bij het proces en ontvang je juridische hulp vanuit je verzekeraar. Hoewel je misschien denkt nooit met een juridisch geschil te maken te zullen krijgen, is die kans groter dan je denkt. Het kan bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat je in het verkeer bij een botsing betrokken raakt en het niet eens wordt over wie er nu de schuldige was. Zulke situaties komen vaker voor dan je denkt.

Welke dekkingen zijn er?

Als je verzekering juridische bijstand afsluit, dan heb je de keuze uit aardig wat verschillende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de dekking “verkeer”. Die dekking komt van pas in een situatie zoals we die net beschreven, waarbij je het niet eens kunt worden met iemand anders over wie er schuldig was bij een botsing. Je kunt ook kiezen voor de dekking “werk”. Deze kan bijvoorbeeld van pas komen als je ontslagen wordt door je baas.

Naast deze twee dekkingen zijn er nog andere dekkingen waar je uit kunt kiezen. Je uiteindelijke keuze is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld geen auto, dan is een dekking voor verkeersconflicten waarschijnlijk minder van toepassing voor je. Een andere dekking kan misschien weer wel heel relevant voor je zijn. Jij kent je situatie beter dan wie dan ook, dus kijk vooral goed naar welke dekkingen er beschikbaar zijn en selecteer de dekkingen die het relevantst voor je zijn.

Hoe hoog is de premie?

Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk gekomen voor wat we nu gaan bespreken. Want hoeveel ben je nu per maand kwijt voor een rechtsbijstandverzekering? Om heel eerlijk te zijn, kunnen we moeilijk een exact antwoord geven op die vraag. De precieze hoogte van je premie is namelijk afhankelijk van bepaalde factoren. Die factoren zijn bij iedereen anders. Zo speelt het mee waar je woont en wat je gezinssituatie is. Maar het maakt natuurlijk ook uit welke dekkingen je kiest. Hoe meer je er kiest, hoe meer je betaalt. Een exact premiebedrag kunnen we dus niet noemen, maar houdt rekening met een premie van tussen de € 100 en € 300 per jaar.

Kun je besparen op de premie?

Ja, het is goed mogelijk om te besparen op je premie. Dat doe je bijvoorbeeld door meerdere verschillende verzekeringen onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Hoe meer verschillende verzekeringen je bij dezelfde verzekeraar afsluit, hoe hoger je “pakketkorting” wordt. Check wel eerst of de verzekeraar die je op het oog hebt, zo’n pakketkorting aanbiedt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie