Afbeelding
Foto: Getty Images

Hoe vind je werk als loopbaancoach?

7 februari 2024 om 13:31 Partnercontent

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om coach te worden. Het is leuk en flexibel werk waarbij je een positieve impact kunt hebben op het leven van anderen. Misschien ben je onlangs ook begonnen als coach, of denk je erover na om de stap te maken. Een van de vragen die je dan kunt hebben, is hoe je aan klanten kunt komen. In dit artikel geven we je een aantal tips!

Vraag eens rond in je netwerk
Als zzp loopbaancoach ben je in feite een ondernemer. Veel ondernemers vinden hun eerste opdrachten door gewoon rond te vragen in hun eigen netwerk. Je kent meer mensen dan je denkt en het kan best zo zijn dat iemand die je kent toevallig op zoek is naar een loopbaancoach. Omdat diegene je al kent, is de kans groot dat hij of zij het prettig vindt om jou als loopbaancoach te hebben. Een eerste stap is dus om gewoon rond te vragen in je eigen kring kennissen.

Meld je aan op online platforms
Als je rondgevraagd hebt in je netwerk, dan heb je waarschijnlijk een paar eerste klanten weten binnen te halen. Als je nog ruimte hebt voor meer klanten, of als er in je netwerk niemand was die op zoek was naar een coach, dan kun je verder gaan zoeken naar nieuwe opdrachten. Veel zzp’ers maken hiervoor gebruik van online platforms waar opdrachtgevers en opdrachtnemers bij elkaar gebracht worden. Er zijn er een aantal van te vinden op het internet. Ze zijn niet allemaal gratis, maar als je er een aantal klanten uit haalt die lang klant van je blijven, dan kan het de investering meer dan waard zijn.

Kies voor detachering
Er zijn ook veel coaches die ervoor kiezen om via een detacheringsbureau aan de slag te gaan. Het bureau gaat dan op zoek naar passende vacatures coach. Heeft het bureau iets voor je gevonden, dan wordt er geregeld dat je op gesprek kunt komen. Als de opdrachtgever besluit dat hij je wil hebben, dan kun je aan het werk voor de opdrachtgever. Je loon wordt betaald door het detacheringsbureau. Mocht het project bij de opdrachtgever namelijk wegvallen, dan zoekt het detacheringsbureau een nieuwe opdrachtgever voor je.

Zoek vacatures
Als het als zzp loopbaancoach niet echt wil lukken, dan kun je er ook voor kiezen om op vacatures loopbaancoach te reageren. Er is bij bedrijven steeds meer vraag naar coaches die kunnen helpen om het maximale uit de werknemers te halen. Je zult dus merken dat er online aardig wat vacatures te vinden zijn. Mocht je dus niet (meer) als zzp’er willen werken, dan is dit een optie die je kunt overwegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie