Turnsters niveau 5 en Junior E.
Turnsters niveau 5 en Junior E. Foto: LONGA Woudenberg

Eerste wedstrijd voor jongste turnsters LONGA Woudenberg

23 januari 2023 om 12:56 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 21 januari 2023 turnden de jongste meisjes hun allereerste wedstrijd. Ook de ervaren meisjes straalden in Amersfoort op de wedstrijdvloer, met de nieuwe turnpakjes.

Nina van Eckveld en Anne Heleen Drost turnden hun allereerste wedstrijd ooit. Samen met Eva de Snoo en Esmeralda Valieva vormen ze een team en behaalden een vierde plaats. Esmeralda maakt nog kans op de toestelfinale aan het eind van het seizoen. Bij het onderdeel sprong en balk eindigt ze op de derde plaats.

Benthe van Ginkel, Amé de Ridder, Nina Akkili, Nienke Zwerink en Emi Schaap vormen met z’n vijven een goed team. Ze moedigen elkaar aan en troosten bij een val van balk. Als team hebben ze wat ons betreft gewonnen, maar uiteindelijk behaalden ze een vierde plaats. Benthe werd tweede op het toestel balk en derde op het onderdeel brug. Ook Emi turnde een mooie balk oefening en werd tweede op dat toestel. Beide meisjes maken dus nog kans op de toestelfinale in april.

Aan het eind van de dag kwamen Brianna Wittenberg en Carlijn Kwakernaak in actie. Hoewel de dames meestal vroeg op de dag turnen, moesten ze nu pas rond 18.00 uur hun talenten laten zien. Samen met Silke en Frederique vormen ze een team. Als team werden de meiden tweede en namen de zilveren plak mee naar huis. Carlijn werd eerste op balk en werd overall vierde. Ook Brianna scoorde goed, met een derde plaats op het onderdeel brug. 

Coaches Nicole B, Nicole V en Fleur zijn trots: “De oudste meiden hebben een niveau hoger geturnd dan vorig seizoen en moesten echt aan de bak. Dat ze nu al zo goed turnen en nieuwe elementen laten zien toont doorzettingsvermogen. Ook het teamgevoel en plezier spatte eraf deze wedstrijd. Over twee weken staan we weer op de wedstrijdvloer met de meiden van een ander niveau. We hebben er zin in!”. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie