Jong Talent van Longa Woudenberg klaar voor de allereerste wedstrijd
Jong Talent van Longa Woudenberg klaar voor de allereerste wedstrijd Nicole Berkouwer

Spanning en overwinningen bij Jong Talent van Longa Woudenberg

10 maart 2019 om 14:27 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 maart turnde de Jong Talenten (6- en 7-jarigen) van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg hun allereerste wedstrijd. Tijdens deze spannende dag kwamen elf meisjes in actie in de Breehoek te Scherpenzeel. Ook turnde de A-selectie in Hardenberg een hele belangrijke wedstrijd in de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap. 

 

Bente Driessen en Celeste van der Linde turnde voor pre-instap 2 D1. Bente draaide een zeer goede wedstrijd en sleepte de 1e plaats in de wacht. Celeste had een mooie 2e plaats op sprong en een 4e plaats op vloer. Helaas volgde een misser op de brug, waardoor ze haar podiumplaats moest inruilen voor een 7e plaats. 

                                                                                         

Amé de Ridder turnde haar allereerste wedstrijd in de pre-instap 1 D3 en behaalde een 1e plaats op sprong en een 2e plaats op vloer. Ook balk deed Amé keurig en werd op dat onderdeel 4e. Helaas kwam bij brug de buikdraai niet helemaal uit, waardoor Amé haar podiumplaats net niet heeft bemachtigd en zo eindigde zij Allround op een zeer nette 4e plaats.

 

De pre-instap 2 D3 werd door acht meisjes van Longa geturnd. Zo haalde Nina Akkili een 2e plaats, Tess Lokhorst een 4e plaats, Sarah Timmerman en Benthe van Ginkel een gedeelde 6e plaats op het onderdeel sprong. 

Sarah turnde ook op brug zeer netjes en werd daar 5e. Tess straalde op het onderdeel vloer en behaalde daar een 6e plaats.

Lise Kramer overtreft zichzelf en maakt een prachtige koprol op sprong, Farah Abarkan liet haar kracht bij brug goed zien. Ook Kira de Wit en Veerle Schouten turnde het onderdeel vloer met het veel plezier.

Allround behaalt Benthe van Ginkel een 7e plaats en dat is zeer netjes voor een eerste wedstrijd.

 

Cynthia Koutsouradis (11 jaar) Marlene Timmerman (13 jaar) en Sasja van Beek (15 jaar) kwamen zaterdag ook in actie. Zij turnden in Hardenberg de kwartfinale NK in de tweede divisie. Cynthia begon niet lekker op sprong maar op de overige toestellen wist zij te herpakken. Zij sloot de wedstrijd af met een prachtige vloeroefening. Marlene turnde een sterke wedstrijd en na drie toestellen stond ze zelfs op de 3e plek. Op brug ging ze helaas niet zo lekker maar zij wist zich toch knap te plaatsen voor de halve finale! Sasja turnde een goede wedstrijd met als hoogtepunt voor het eerst een tsuki op sprong.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie