Turnsters uit wedstrijdronde 1
Turnsters uit wedstrijdronde 1 Eveline Jansze

5x Eremetaal voor LONGA Woudenberg

20 januari 2020 om 14:41 Overig Deel je nieuws

Een hoop turnmeisjes van LONGA Woudenberg kwamen afgelopen weekend in actie. In totaal nam LONGA 5 medailles mee naar huis.

Negen jong talentmeisjes turnden zaterdag 18 januari 2020 hun allereerste voorwedstrijd in Amersfoort. Pre-pre-instappers Yara Coenen (6 jaar) en Femke Wallert (7 jaar) turnden vol overgave. Zelfs met een val van balk wist Femke genoeg punten te halen voor een 2e plek op het podium. Yara oefende veel en wist daardoor een mooie 1e plek op het podium te behalen.

In de pre-instap klasse, waar meisjes van 7 jaar turnen, was de competitie groot. In deze klasse turnden 24 meisjes. Evi de Haar was sterk op brug (1e plaats) en overall haalde zij een 5e plek op het podium. Ook Milou Witbraad en Vere Kleinveld turnden een stabiele en mooie wedstrijd. Zij wisten beiden een gedeelde zesde plek te behalen, hartstikke knap. Nienke Zwerink, Lynn Bruggink, Emi Schaap en Juliëtte van den Tol behaalden mooie doelen en hadden een leuke wedstrijd. 

Uit de onderbouw kwamen 3 instappers hun oefeningen laten zien. Lise Kramer turnde een prachtige wedstrijd en eindigde op een mooie 9e plek. Lana van Osnabrugge verraste ons met haar nette oefeningen op balk en vloer. Lotte van Burg liet ondanks haar zenuwen strakke oefeningen zien en werd daarmee beloond met een 5e plaats op balk!

De een jaar oudere Pupillen 1 lieten veel progressie zien. Zo werd Milou van Wijnbergen beloond met een 7e plaats in een groot deelnemersveld. Ook Sara Scholte, Sophie van Meijeren en Julia Bos wisten mooie verbeteringen te laten zien na de vorige wedstrijd.

De dag werd afgesloten met de turnsters uit categorie Jeugd 1. Eline van Kleef turnde een stabiele wedstrijd. Ze werd niet alleen eerste op balk en vloer, maar mocht ook de gouden medaille in ontvangst nemen. Olivia Kas en Elise Helms wisten ondanks de zenuwen mooie dingen te laten zien. Ondanks ziekte van Elise en een harde val van Olivia hebben ook deze turnsters het onwijs goed gedaan!

Voor de keuze oefenstof meisjes uit Jeugd 2 zijn handen vol doelen gehaald! Sterre van der Sloot kreeg brons omgehangen voor een vierde plek op het podium. Ook Lisa Veldhuizen blijft ons verassen, met een 2e plaats op vloer en een nieuw element op balk eindigde ze als 8e in een groep van 21 turnsters. Esmee Seeger liet ons genieten van haar sierlijke turnen. Op balk is Esmee dan ook als 1e geëindigd en mag in totaal trots zijn op de 7e plek in het klassement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie