GemeenteBelangen Woudenberg hoopt met de jeugdafdeling de stem van jongeren in de lokale politiek te versterken.
GemeenteBelangen Woudenberg hoopt met de jeugdafdeling de stem van jongeren in de lokale politiek te versterken. GemeenteBelangen Woudenberg

GemeenteBelangen Woudenberg betrekt jongeren bij politiek door oprichting eigen jeugdafdeling

8 februari 2024 om 14:22 Politiek

WOUDENBERG GemeenteBelangen Woudenberg (GBW) heeft zijn jeugdafdeling opgericht. Dit initiatief is het antwoord van de partij op de groeiende behoefte om jongeren actief bij de gemeentelijke besluitvorming te betrekken en ervoor te zorgen dat hun belangen vertegenwoordigd worden.

De oprichting van de jeugdafdeling binnen GBW komt voort uit een duidelijke visie: de toekomst van Woudenberg ligt mede in de handen van de jeugd. Daarom is het volgens de lokale politieke partij essentieel dat zij meedenken over thema’s als huisvesting, vrijetijdsbesteding en hun eigen rol binnen de gemeenschap. 

Belangrijke thema’s

Tijs Boom is enthousiast om aan de slag te gaan. ,,Het is ontzettend fijn dat ik me via de jongerentak van de GBW kan inzetten voor de thema’s die voor mij en andere jongeren belangrijk zijn”. Luuk de Kruif benadrukt het belang van een aantrekkelijk dorpscentrum: ,,Het dorpshart moet een aantrekkingskracht hebben op de inwoners van Woudenberg, met nadruk op de jeugd. Ondanks de vorderingen die worden gemaakt, zijn er nog vele stappen te zetten!” En ook GBW-bestuursvoorzitter Ronald de Snoo is blij met deze stap: ,,De energie en frisse ideeën van onze jeugd zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van Woudenberg. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.”

Inclusieve gemeenschap

Met de lancering van de jeugdtak wil GBW verder bijdragen aan een inclusieve gemeenschap waarin iedereen, jong en oud, zich thuis voelt en actief kan deelnemen.

Job van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie