De Woudenbergse korfballers hadden afgelopen zaterdag weinig in te brengen.
De Woudenbergse korfballers hadden afgelopen zaterdag weinig in te brengen. GertJan van Essen

Korfballers Woudenberg kansloos tegen DOT uit Oss

6 februari 2024 om 15:56 Korfbal

WOUDENBERG Het eerste van Korfbalvereniging Woudenberg speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd in De Camp. Het tweede team verloor zijn wedstrijd met 17-18, wat het eerste verlies in de reserve 2de klasse betekende. Aan het eerste team de taak om ervoor te zorgen dat DOT niet met alle vier de punten terugging naar Oss. 

Vorige keer verloor Woudenberg nipt tegen de nieuwe koploper, dus er waren zeker kansen. Het begin van de wedstrijd verliep dit keer niet in het voordeel van de geel-zwarte brigade. Woudenberg moest toezien hoe DOT bijna alle ballen van afstand erin gooide wat resulteerde in een vroege flinke achterstand na zeventien minuten: 3-7.
In het restant van de eerste helft waren Woudenberg en de bezoekers aan elkaar gewaagd. De Woudenbergers konden niet inlopen, maar voorkwamen een grotere achterstand door doelpunten van onder andere Thijs van Wielink en Maaike Timmerman. De ruststand was 6-11.

Woudenbergs perspectief

De tweede helft was er een om snel weer te vergeten vanuit Woudenbergs perspectief. Het publiek in de grifthal, veelal aangekleed met nieuwe clubsjaals, zag het lokale team met vlagen weggespeeld worden. Twee doelpunten van invaller Wouter Blokhuis werden teniet gedaan door de vele fouten in de defensie van het thuisteam. Woudenberg liet acht doelpunten door in twaalf minuten tijd en stond halverwege de tweede helft op een kansloze 8-19. In het restant van de wedstrijd leek DOT een tandje terug te schakelen en was Woudenberg in staat nog een paar fraaie doelpunten te maken. De slotfase was te weinig voor een resultaat waardoor Woudenberg met 13-26 verloor in eigen huis. Aankomende zaterdag moeten er punten gepakt worden in de strijd tegen degradatie. De geel-zwarte brigade mag op bezoek bij Reehorst’45 dat eerder met 31-17 werd weggespeeld. Woudenberg zal met vertrouwen afreizen naar Ede om de punten op te halen. 

Job van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie