LONGA Woudenberg beleefde een fantastisch turnweekend.
LONGA Woudenberg beleefde een fantastisch turnweekend. Eigen foto

Drie keer goud voor
LONGA Woudenberg

7 februari 2024 om 14:00 Atletiek

WOUDENBERG LONGA Woudenberg organiseerde zaterdag 3 februari de turnwedstrijd van Rayon Eemland in Amersfoort. Vele vrijwilligers, ouders, turnsters en trainers zorgden voor een fijne wedstrijddag met als kers op de taart drie gouden medailles voor twee van de Woudenbergse turnsters.

De dag begon vroeg: om kwart voor acht stond de eerste ploeg klaar. Turnsters, ouders, trainers en een bestuurslid van LONGA zorgden ervoor dat de kassa werd opgestart, de tablets voor de juryleden klaar lagen, de catering werd verzorgd voor alle aanwezigen en dat de muziek op de achtergrond hoorbaar was. Aan het eind van de ochtend was de beurt aan de tweede shift die bijsprong om de wedstrijd goed te laten verlopen. Van speaker tot podium op- en afbouwen: het verliep top, mede door hun aanwezigheid en hulp, aldus de organisatoren.

Drie gouden medailles

Naast de wedstrijdorganisatie, kwamen er nog twee meiden in actie voor LONGA Woudenberg. Amé de Ridder en Vere Kleinveld draaiden hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Amé turnde voor het eerst een boogje achterover op vloer. Dat leverde haar extra punten op en een vierde plaats op dit toestel. Met een overwinning op brug en een mooie handstand en koprol op balk, sloot zij een goede wedstrijd af.
Vere heeft zaterdag een sublieme wedstrijd geturnd en presteerde op het goede moment. Met een tweede plek op vloer, tweede plaats op sprong, derde plek op brug en eerste plaats op het toestel balk eindigde Vere als eerste van de 31 turnsters. Ook als team presteerde LONGA, samen met De Gemzen, uitmuntend. Het Woudenbergse team kreeg dan ook een beloning voor het harde werken en een gouden medaille om de nek gehangen.

De volgende wedstrijd van LONGA Woudenberg is op zaterdag 2 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie