Afbeelding
Foto: Pixabay

Waarom kiezen voor een loungeset van wicker?

23 mei 2023 om 08:58 Partnercontent

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe loungeset voor in de tuin of op het balkon, zijn er veel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Een van de opties is wicker. Maar waarom zou je juist voor een loungeset van dit materiaal moeten kiezen? In deze blog leggen we de voordelen uit.

Wat is wicker?

Allereerst is het handig om te weten wat wicker precies is. Het is een materiaal dat gemaakt wordt van kunststof vezels die op een bepaalde manier gevlochten worden, waardoor er een natuurlijk ogende structuur ontstaat. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat steeds populairder wordt als materiaal voor tuinmeubels.

Voordelen van een loungeset van wicker

Wicker heeft een heleboel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende.

Duurzaamheid

Een loungeset van wicker gaat lang mee. Het materiaal is namelijk erg sterk en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is bestand tegen regen, wind en uv-straling, waardoor het niet snel zal verkleuren of verweren.

Onderhoudsvriendelijk

Een loungeset van wicker vergt weinig onderhoud. Het is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en wat zeep. Eventueel kun je het materiaal ook beschermen met een speciale onderhoudsspray, maar dit is niet per se nodig.

Comfortabel

Een loungeset van wicker is niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook erg comfortabel. Door de flexibiliteit van het materiaal zit je heerlijk in de kussens en kun je lekker ontspannen.

Stijlvol

Wicker heeft een natuurlijke uitstraling en past daardoor goed in verschillende tuinstijlen. Het is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor er altijd wel een loungeset is die past bij jouw smaak.

Lichtgewicht

Een loungeset van wicker is lichtgewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Je kunt de set bijvoorbeeld in de zon zetten of juist in de schaduw, afhankelijk van je wensen.

Een loungeset van wicker heeft veel voordelen. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, comfortabel, stijlvol en lichtgewicht. Hierdoor is het een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een loungeset voor in de tuin of op het balkon. Kijk voor inspiratie een naar een wicker loungeset op vdgarde.nl!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie