Afbeelding
Foto: Shutterstock

De voordelen van een eigen bedrijfswagen

16 maart 2022 om 09:40 Partnercontent

Ben je werkzaam als schilder, timmerman, tegelzetter of heb je een ander beroep waarbij je veel moet reizen en je spullen meeneemt? Dan heb je veel aan een eigen bedrijfswagen! Je kunt een bedrijfswagen kiezen die geheel bij jouw werkzaamheden past. Zo kun je kiezen voor een kleine bestelwagen, of een grotere variant. Een eigen bedrijfswagen hebben heeft meerdere voordelen. In dit artikel hebben we de belangrijkste redenen om een eigen bedrijfsauto aan te schaffen op een rij gezet.

Er is veel keuze

Als vakman wil je natuurlijk dat jouw bedrijfsauto past bij jouw werkzaamheden. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken dat je niet een geschikte wagen vindt. Er zijn namelijk veel verschillende bedrijfsauto’s te koop, zowel tweedehands als nieuw. Past een nieuwe bedrijfswagen niet in jouw budget? Kies dan een goede tweedehands occasion, zoals een Iveco Daily bestelbus. Koop een bestelbus Daily of een andere tweedehands occasion bij een officiële dealer, zodat je er van uit kunt gaan dat de auto in goede staat is.

Veel fiscale voordelen

Rijd je vaak voor je werk? Dan zijn de kilometers die je rijdt natuurlijk zakelijk. Het maakt niet uit of je deze kilometers juist in een privé-auto of in een bedrijfsauto rijdt. Wil je de kosten fiscaal aftrekken? Dan moet de auto wel op naam van een onderneming staan. Dan is het dus een zakelijke auto. Een fiscaal voordeel is bijvoorbeeld de financiering van de afschrijvingen en van de auto zelf.

Wil je ook graag privé rijden met de zakelijke auto? Dan moet je goed opletten hoeveel kilometer je privé rijdt. Rijd je meer dan 50 kilometer, dan moet je bijtelling betalen! Als je weinig privé rijdt, is een zakelijke auto wel een stuk voordeliger voor jou!

Lease jouw bedrijfswagen

Ben je bang dat een eigen bedrijfsauto niet in jouw budget past? Dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt tegenwoordig vaak een auto leasen. Het leasen van de auto scheelt jou veel kosten. Zo wordt de auto jouw financieel eigendom, waardoor je maandelijks kan afschrijven op je auto. Daarnaast hoef je vaak niet op te draaien voor bepaalde onderhoudskosten.

Is het leasen van een nieuwe auto nog steeds te duur? Maak je geen zorgen, je kunt tegenwoordig ook genoeg tweedehands bedrijfswagens leasen. Neem een kijkje bij het assortiment van een erkende wagenparken zoals DUTCH Vans. Hier vind je honderden tweedehands bedrijfswagens die je tweedehands kunt leasen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie