Afbeelding
Foto Grote Broer

Dansen in het klaslokaal

1 november 2022 om 00:00 Partnercontent

Ieder kind houdt van dansen. Die schroom die volwassenen voelen als ze ‘moeten’ bewegen op muziek? Die komt echt pas later. Daarom is het ook zo ontzettend leuk om op school aan de slag te gaan met dans. Dans past uitstekend binnen het lesaanbod van het kunstonderwijs en is ook nog eens een creatieve en speelse manier om kinderen te motiveren om in beweging te komen. En om kinderen te laten ervaren dat bewegen ook nog eens hartstikke leuk is! Bij Grote Broer geven we al sinds 2001 dansworkshops op basisscholen door heel Nederland. Wij merken dat de meeste scholen helemaal geen idee hebben op hoeveel manieren je wel niet aan de slag kunt met dans. Tijd voor een greep uit de mogelijkheden! Welke dansvorm zie jij al helemaal voor je bij jou op school?

Kleuterdans

De naam zegt het al: deze dansvorm is speciaal voor de allerkleinsten die nog druk bezig zijn om te ontdekken wat ze allemaal kunnen met dat machtige lichaam dat in deze levensfase ook nog eens ontzettend in ontwikkeling is. Denk daar een vrolijk muziekje bij en je kunt je voorstellen dat er niet veel voor nodig is om tijdens deze workshop van het klaslokaal één groot dansfeest te maken.

Dansexpressie

Dans is altijd expressief. Maar tijdens een workshop dansexpressie gaan we specifiek in op hoe je jezelf tot uitdrukking brengt met dans. Een waardevolle ervaring: want hoewel we vaak maar al te veel nadruk leggen op wat we denken en wat we zeggen, heeft ons lichaam ook een hoop te vertellen. Hoog tijd om dat beter te onderzoeken dus!

Free Running

Is het dans, is het sport of is het acrobatiek? Dat wordt tijdens een workshop free running niet helemaal duidelijk. En dat hoeft ook niet: het is namelijk een combinatie van alledrie en het is vooral ook hartstikke leuk. Bij free running gaat het écht niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. De uitdaging is om zo soepel en sierlijk mogelijk om te gaan met de hindernissen die de kinderen moeten nemen om van A naar B te komen. Kunnen jouw leerlingen deze uitdaging aan?

Werelddans

Als wij érgens voor willen gaan staan, dan is het wel dat kunst verbroedert. Daarom zijn wij ook zo’n fan van Werelddans, een dansactiviteit voor de hele school waarin iedere klas een dans uit een andere cultuur instudeert. Zo is in de eindvoorstelling de hele wereld muzikaal vertegenwoordigd!

Ben jij benieuwd welke dansworkshops nog meer geschikt zijn voor de basisschool of ben je op zoek naar iets anders dan dans? Neem dan eens een kijkje bij Grote Broer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie