Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Kunstworkshops die uitblinken

6 oktober 2022 om 00:00 Partnercontent

Een zo breed mogelijke kennismaking met kunst en cultuur: dat wil iedere school zijn leerlingen natuurlijk bieden. Maar in de praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De expertise die je als school in huis hebt, is vaak beperkt. Niet alle docenten zijn natuurlijk zomaar thuis in meerdere kunstdisciplines, of zelfs maar in eentje. Laat staan dat ze op een niveau zijn dat ze er ook les in kunnen geven. Bovendien kun je het je als school vaak niet permitteren om alle materialen die je nodig hebt voor een brede invulling van het kunstonderwijs zelf aan te schaffen. Het inhuren van een externe partij om het reguliere lesprogramma aan te vullen met workshops op school en andere culturele activiteiten kan dan uitkomst bieden.

Culturele workshops op school

Kunst reflecteert de samenleving. Daarmee is kunst ontzettend divers en het kunstonderwijs ook. Alleen al binnen de klassieke kunstvormen als dans, muziek, theater en beeldende kunst zijn oneindig veel variaties te bedenken. De één helemaal tijdloos en de ander volledig eigentijds. Denk dan bijvoorbeeld aan hiphopdans of rappen. Maar tegenwoordig kun je binnen het kunstonderwijs ook niet meer heen om workshops op het gebied van digitale media of kunst en techniek. Bij Kleinkunstig organiseren we al sinds 2005 kunstonderwijs op scholen door heel Nederland. We leveren maatwerk, omdat we in al die jaren wel geleerd hebben dat niet één school hetzelfde is. En we ontzorgen, omdat we niks leuker vinden dan een school iedere vorm van organisatie uit handen nemen: alles voor een perfecte dag waarop zowel de leerlingen als de docenten alleen maar hoeven te genieten van het plezier dat van de activiteiten spat.

Over Kleinkunstig

Wij durven onszelf wel dé samenwerkingspartner te noemen voor scholen op het gebied van kunsteducatie. We organiseren workshops, cultuurdagen en voorstellingen. Dit doen we in alle kunstdisciplines die je maar kunt bedenken. We doen dit trouwens ook in alle kunstdisciplines waar jij waarschijnlijk nog nooit aan gedacht hebt: wij zitten namelijk nooit stil, ontwikkelen voortdurend nieuw lesmateriaal en gaan altijd met de tijd mee. In 2021 waren wij verantwoordelijk voor meer dan 800 evenementen op zo’n 550 scholen door heel Nederland. Zo brachten wij 105.000 leerlingen in aanraking met de allerbeste kunsteducatie. En heleboel, maar nog lang niet genoeg! Want wij geloven ontzettend in de kracht van kunsteducatie die uitblinkt van kwaliteit en leerlingen stimuleert om buiten hun comfortzone te stappen en zo boven zichzelf uit te stijgen.

Wil je weten of we ook iets kunnen betekenen voor jouw school? We vinden het hartstikke leuk als je contact met ons opneemt en brengen graag samen met jou je wensen in kaart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie