Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Bestemmingen in Zwitserland voor een autovakantie

Partnercontent

Zwitserland is een ontzettend veelzijdig en leuk land voor een autovakantie. Het land kent vele bestemmingen waar je prima met de auto kunt komen. In dit artikel hebben wij de beste bestemmingen voor een autovakantie in Zwitserland voor je op een rij gezet. Bovendien vertellen we je wat je niet moet vergeten als je met de auto naar Zwitserland gaat.

Hoe ver is Zwitserland rijden? 

Zwitserland ligt op zo’n 820 kilometer van Nederland. Als je in één keer door zou rijden, zou je over de autorit van Nederland naar Zwitserland ruim 8,5 uur doen. Het oppervlak van Zwitserland is ongeveer net zo groot als dat van Nederland. Als je dus iets meer naar het oosten van Zwitserland zou rijden, zou dat niet betekenen dat je veel meer uren kwijt bent aan je reis.

Wat heb je nodig voor een autovakantie in Zwitserland? 

In veel landen is het zo dat je verplicht bent om een aantal spullen mee te nemen in de auto. In Zwitserland zijn er twee items verplicht: een Zwitsers vignet én een gevarendriehoek. De eerste plaats je op de voorruit van de auto. De gevarendriekhoek plaats je in het geval van pech op minstens 50 meter van je auto wanneer je ergens stilstaat waar je eigenlijk niet mag stilstaan (zoals op de vluchtstrook). De gevarendriehoek mag niet in de kofferbak worden bewaard, maar moet binnen handbereik van de bestuurder opgeborgen worden.

Een veiligheidsvest, een verbanddoos, een brandblusser en reservelampen zijn niet verplicht om mee te nemen in de auto naar Zwitserland, maar dit wordt wel aangeraden.

Top bestemmingen in Zwitserland 

Maar wat zijn nou de mooiste bestemmingen in Zwitserland om met de auto naar toe te rijden? Deze bestemmingen mag je eigenlijk niet missen.

  • Morcote. Dit dorpje werd in 2016 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Zwitserland. Het voormalige vissersdorp ligt aan het Meer van Lugano en heeft haar oorspronkelijke uiterlijk door de jaren heen weten te behouden. Dit maakt dat Morcote een dorpje is met schilderachtige straatjes en een schitterend uitzicht.         
  • Het Zwitsers Nationaal Park in Engadin. Mensen van over de hele wereld reizen naar dit stukje van Zwitserland om de indrukwekkende natuur te bekijken. Het natuurpark bestaat uit meer dan 170 vierkante meter natuur, er loopt voor meer dan tachtig kilometer aan wandelpaden door het park heen en het is een prachtige plek om tot rust te komen.         
  • Lausanne. Deze Franstalige stad met haar historische gebouwen, kathedralen, musea, sfeervolle centrum en prachtige uitzicht over het Meer van Genève is een trekpleister voor toeristen. Deze stad mag je niet missen als je op vakantie bent in Zwitserland.         
  • De Lauterbrunnen. Dit dal in de Alpen ligt tussen gigantische rotswanden en bergtoppen in. Je vindt er maar liefst 72 indrukwekkende watervallen, groene alpenweiden en prachtige wandelroutes. Echt een plek die natuurliefhebbers niet mogen overslaan.         
  • Het Wallisgebied. Dit gebied wordt gezien als het mooiste stuk van de Zwitserse Alpen. Hier vind je de hoogste bergen van Europa, Je vindt hier ook de Matterhorn: een indrukwekkende, piramidevormige berg op de grens van Zwitserland en Italië.           
  • Valle Verzasca. Dit wordt ook wel de mooiste vallei van Zwitserland genoemd. Je vindt hier het bijzondere bruggetje met de naam ‘Ponte dei Salti’ en het historische dorpje Lavertezzo waar je schilderachtige taferelen treft.         
  • Bern. Deze Zwitserse stad mag je natuurlijk niet overslaan tijdens een bezoek aan Zwitserland. De stad is niet de grootste stad van het land, maar wel de hoofdstad van het land. De oude binnenstad van Bern is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege de prachtige architectuur.         

De beste bestemmingen in Zwitserland 

Zwitserland is een uitstekend vakantieland. Zowel in de zomer als in de winter kan je er genieten van de indrukwekkende natuur, maar ook liefhebbers van stedentrips kunnen hier hun geluk op. Als je met de auto naar Zwitserland gaat, is het vooral belangrijk om je goed voor te bereiden. Als jij zorgt dat je alles bij je hebt wat je mee moet nemen, dan kan de reis beginnen!   

advertentie