Afbeelding
Foto Unsplash

Tips voor een regenachtige dag

Partnercontent

Verveel jij je ook zo erg op een regenachtige dag? Weet je niet goed wat je nou moet doen? Met onze tips kom je die grauwe dagen wel door!

Vind dat laatste stukje

Leg een puzzel! Probeer het grijze en sombere weer te vergeten door een puzzel te leggen. Ga je voor een échte Jan Haasteren puzzel? Of wordt het toch een mooi landschap met prachtige dieren? Maak een plekje voor jezelf waar je de puzzel gewoon kan laten liggen, dan kan je verder gaan wanneer je zin hebt. Kan je even geen puzzelstukje meer zien? Laat de puzzel dan even rusten, drink een kopje koffie en ga verder als je weer boordevol energie zit. 

Ruim je huis op

We snappen dat je hier écht geen zin in hebt, maar het is wel slim. Ruim je huis op als het buiten slecht weer is, dan heb je tijd over als het later weer lekker weer is. Geef de badkamer een flinke beurt of ruim je kledingkast eens goed op. Er komt ook nog een heel leuk ander voordeel kijken bij het opruimen van je huis, namelijk: Schoonmaken is een heuse workout! Je verbrandt ongemerkt best veel calorieën als je je huis opruimt.

Bouw een kunstwerk

Vind je een puzzel saai en ben je op zoek naar meer uitdaging? Maak dan eens een houten kunstwerk. Waar moet je dan beginnen als je een kunstwerk wil maken? Er zijn veel houten bouwpakketten online te bestellen, dus kijk eens rond. Is een modelauto iets voor jou? of ga je toch liever voor de Eiffeltoren? 

Bundel je herinneringen in een fotoboek

We kennen het allemaal. Duizenden foto’s op je telefoon, laptop of harde schijf en niemand die er ooit naar kijkt. Ruim je foto’s eens op en maak van de mooie foto’s een fotoboek. Deze blader je gemakkelijk in en laat je sneller aan je ouders of vrienden zien. Pak het slim aan: geef je fotoboek een thema. Maak bijvoorbeeld een fotoboek van die zomervakantie naar Thailand of maak een jaarboek van 2021, zo gaan je herinneringen in ieder geval niet verloren. 

advertentie
advertentie