Afbeelding
Foto: Pixabay

Handige tips voor een proefkapsel voor de bruiloft!

20 oktober 2021 om 12:34 Partnercontent

Ga jij binnenkort het ja-woord geven? Dat is natuurlijk harstikke spannend. Waarschijnlijk zit je nu al volop in de voorbereidingen voor deze grote dag. Van het kiezen van de trouwdatum en trouwlocatie tot het regelen van de catering en trouwfotograaf: je moet overal al denken. Naast deze dingen, moet er nog meer geregeld worden. Heb je namelijk als bruid als een nagedacht over het zoeken van een trouwjurk, bruidsschoenen, bruidsaccessoires én het bruidskapsel? Dit zijn namelijk ook enorm belangrijke dingen voor de grote dag. Om erachter te komen welk bruidskapsel jij wilt hebben tijdens de bruiloft, is het verstandig om een proefkapsel uit te proberen. Wij hebben hier wat handige tips voor, dus lees snel verder.

Onthoud dat het bruidskapsel een van de laatste dingen is die je als bruid dient te regelen. Begin bij de bruiloftsplanning altijd met het kiezen van een trouwdatum, het maken van een gastenlijst en het kiezen van een trouwlocatie. Als je nog maar net verloofd bent en nog zoekende bent naar een leuke trouwlocatie, kun je zeker een blik werpen op deze mooie trouwlocaties in Doorn. Begin zo’n drie à vier maanden met het actief zoeken naar een mooi bruidskapsel. 

Op zoek naar een kapper of hairstylist

De eerste stap richting het realiseren van een mooi bruidskapsel, is uiteraard het zoeken naar de ideale kapper of hairstylist. Dit kun je doen via referenties van anderen, maar uiteraard kun je zelf ook op zoek gaan via bijvoorbeeld internet. Maak kennis met elkaar en bekijk portfolio’s, zodat je weet waar de kapper of hairstylist toe in staat is. Klikt het en heb je er een goed gevoel van? Zorg er dan voor dat je de kapper of hairstylist vastligt voor de trouwdatum. Om er 100% zeker van te zijn dat de kapper of hairstylist aan jouw wensen voldoet, is het aan te raden om een proefsessie voor een proefkapsel in te plannen. Wel is het belangrijk dat je voor deze afspraak alvast een oriënterend gesprek voert, zodat jullie weten wat er te verwachten valt.

Proefsessie plannen

Het wordt aangeraden om de sessie voor jouw proefkapsel zo’n zes tot acht weken voor de trouwdatum in te plannen. Zo heb je nog genoeg de tijd voor eventuele aanpassingen én zit het kapsel waarschijnlijk nog goed in het geheugen van de kapper of hairstylist. Probeer dus een datum te zoeken die tussen deze weken inzit. Hier kan je namelijk veel profijt van hebben. 

Bruidsaccessoires meenemen

Als je een sessie hebt voor het proefkapsel voor de bruiloft, is het een aanrader om de bruidsaccessoires mee te nemen. Uiteraard als je deze al hebt aangeschaft. Waarom dit handig kan zijn? Omdat je zo het complete plaatje beter kunt zien en dus kunt bepalen of je er helemaal tevreden mee bent of dat er nog wat aangepast zal moeten worden. Heb je een sluier of meerdere haarsieraden? Zorg er dan voor dat je dit naar de proefsessie meeneemt. 

Geef je eerlijke mening

De bruiloft draait om jou en je partner, dus het is jullie dag. Dat betekent dat het belangrijk is dat je helemaal 100% tevreden bent met jouw bruidskapsel. Je wilt er op deze speciale dag tenslotte zo mooi mogelijk uitzien. Het is daarom belangrijk dat je bij het proefkapsel je eerlijke mening geeft aan de kapper of hairstylist. Ben je nog niet helemaal tevreden? Geef dit dan absoluut aan, want het moet niet zo zijn dat je straks op de bruiloft toch niet helemaal tevreden bent met jouw kapsel. Door je eerlijke mening te geven kunnen jullie samen kijken naar wat wel het perfecte kapsel is. 

Een proefkapsel van de bruiloft is dus zeker belangrijk, want dit geeft jou de mogelijkheid om op de grote dag zelf in de spotlights te staan met jouw prachtige bruidskapsel. Nog niet toe aan het zoeken van een tof bruidskapsel, omdat je nog maar net bent begonnen met de voorbereidingen van de bruiloft? Voor inspiratie voor een mooie trouwlocaties kun je kijken bij Weddingspaces.com. Ga alle stappen van de bruiloftsplanning goed na. Dan wordt jouw bruiloft vast een dag om nooit te vergeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie