Afbeelding
Pixabay

Dit gebeurde er in 2022 in Woudenberg: de best gelezen artikelen

31 december 2022 om 16:20 Maatschappelijk

WOUDENBERG Het einde van 2022 is in zicht. Ook in 2022 gebeurde er weer veel. Hieronder een overzicht van de meest gelezen artikelen van De Woudenberger.

1.


Brand bij Ribhouse Texas in Woudenberg, schade is aanzienlijk

Maandagochtend rond 9.10 uur werd de brandweer van Woudenberg gealarmeerd voor een brand bij Ribhouse Texas aan de Stationswegen-West in Woudenberg. De brand is ontstaan bij een droger. De brand was snel onder controle. Lees hier het hele bericht.

2.

Opnieuw onrustige jaarwisseling in Woudenberg; inwoner ernstig mishandeld en politie bekogeld met vuurwerk

Opnieuw een afschuwelijke en angstige start van het nieuwe jaar voor de bewoners van het centrum, en dan met name de Nieuwe Poort. Het cameratoezicht en de inzet van extra beveiligers weerhield relschoppers er niet van weer herrie te trappen. Politie, BOA en beveiligers werden bekogeld met zwaar vuurwerk en een politieauto en gemeenteauto vernield. Een inwoner die dit probeerde te voorkomen werd door relschoppers ernstig mishandeld. De ME moest uiteindelijk ingezet worden om de relschoppers tot orde te brengen. Lees hier het hele bericht.

3.

Ingezonden brief: ‘Pretpark Henschotermeer wordt eenheidsworst en inwisselbare recreatie’

Een omheind park vol vermaak waar jaarrond gerecreëerd kan worden: dat is de toekomst voor het Henschotermeer en omringende bossen als het aan de exploitant ligt. Op 2 december maakte de uitbater zijn plannen bekend tijdens een voorlichtingsmiddag. Dat er ingrijpende bouwplannen in de pijplijn zaten was mij bekend, maar dat deze zo omvangrijk en zo ten koste zouden gaan van de ongereptheid van dit gebied, had ik niet kunnen bevroeden. Lees het hele verhaal hier.

4.

Verkiezingen in Woudenberg: GBW niet langer de grootste in voorlopige uitslag

De liveblog van de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Woudenberg. Bekijk hier hele bericht.

5. 

Het Henschotermeer houdt de gemoederen bezig: ‘Plannen zijn best veel omvattend’

Bij het Henschotermeer heeft donderdagmiddag 2 december een informatiemiddag plaatsgevonden, waar het Beheer Henschotermeer en het YMCA Kampeercentra toelichting gaven op hun aangepaste plannen. Lees het hele verhaal hier. 

6.

Omgekomen motorrijder op N224 in Woudenberg is 22-jarige man uit Arnhem

De motorrijder die woensdagavond om het leven kwam bij een aanrijding op de N224 - Randweg ter hoogte van het Esso tankstation in Woudenberg, is een 22-jarige man uit Arnhem, zo laat de politie weten. Het onderzoek van de politie over de toedracht van het ongeval loopt nog. Lees het hele bericht hier.

7.

Eerste Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Woudenberg

Met Irene Houtsma voorop is er deze week een Woudenbergs platform opgericht om de inwoners van Oekraïne te helpen. ,,Als platform willen wij ons inzetten voor opvang van Oekraïense gezinnen in Woudenberg, hulp ter plekke in Oekraïne of in de grensgebieden met veel vluchtelingen en acties gericht op morele steun. Denk aan het hijsen van de Oekraïense vlag bij het gemeentehuis.’’ Inmiddels zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen in Woudenberg aangekomen. Lees hier het hele verhaal.

8.

Bestelbus botst tegen boom in Woudenberg, weg afgesloten

Woensdagmiddag 7 december rond 15.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden in Woudenberg. Een bestelbus is frontaal op een boom gebotst. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De weg was volledig afgesloten tussen de Doornseweg en de Traay. Lees hier het hele bericht.

9.


Woudenbergse intocht met enkel roetveegpieten vanwege “verontrustende signalen op gebied van veiligheid”

Tijdens de intocht in Woudenberg zijn op zaterdag enkel roetveegpieten aanwezig en geen zwarte pieten. Dat laat de Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg weten. ,,De Stichting Vrienden van Sinterklaas is sinds woensdag 9 november geconfronteerd met zeer verontrustende signalen die er op wijzen dat de veiligheid tijdens de intocht in Woudenberg niet gewaarborgd kan worden wanneer deze gehouden zou worden met donker geschminkte Pieten. Ongeacht het aantal.’’ Lees hier het hele bericht.

10.

Vuelta door Woudenberg in beeld

Na er lang naar uit te hebben gekeken kwam La Vuelta vandaag eindelijk langs Woudenberg. Het was gezellig druk bij de verschillende Vuelta-evenementen. Bekijk hier het hele bericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie