Afbeelding
Gemeente Woudenberg

Informatieavond in Woudenberg over opvang Oekraïense vluchtelingen met ernstig ziek kind

7 april 2022 om 11:05 Maatschappelijk

WOUDENBERG Op woensdag 13 april worden omwonenden en overige belangstellenden geïnformeerd over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in een leegstaand pand aan het Koningin Julianaplein 4 te Woudenberg. 

De gemeente heeft het verzoek gekregen om drie Oekraïense gezinnen, circa 15 personen, op te vangen. Deze gezinnen verkeren in een bijzondere omstandigheid, want zij zijn vluchteling en daarnaast hebben zij een ernstig ziek kind met kanker. Het Prinses Maxima Centrum heeft 25 van deze gezinnen in Polen opgehaald, zodat de behandeling van deze kinderen voortgezet kan worden. Zij moeten geregeld in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht zijn voor behandeling. Daarom is opvang in de omgeving van Utrecht van groot belang. 

De eigenaren van het pand aan het Koningin Julianaplein 4 hebben het aanbod gedaan om het pand tijdelijk aan de gemeente beschikbaar te stellen voor de opvang van deze gezinnen. Hiermee biedt de gemeente voorlopig voor de duur van 4 maanden opvang. De gemeente biedt ondersteuning aan het Prinses Maxima Centrum om te kijken naar een plek voor na de afgesproken 4 maanden. Dit kan ook een locatie buiten de gemeente Woudenberg worden. Het pand aan het Koningin Julianaplein wordt op dit moment gereed gemaakt voor de komst van de gezinnen. Op 14 april komen zij aan. 

Omwonenden van het Koningin Julianaplein zijn per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op woensdag 13 april van 19.30 tot 20.30 uur in Sport- en Cultureel centrum De Camp. Ook overige belangstellenden zijn hier van harte welkom. 

Met het meer beschikbaar komen van opvanglocaties waar vluchtelingen voor langere tijd kunnen worden opvangen, is besloten dat De Camp niet langer wordt aangeboden als mogelijke kortdurende crisisnoodopvanglocatie. Langdurige opvang heeft altijd de voorkeur gehad boven kortdurende opvang in een sporthal. Goede en zorgvuldige opvang van de tientallen vluchtelingen die nu al in de gemeente verblijven en die nog gaan komen, vraagt op dit moment alle tijd en aandacht. De gemeente heeft de Veiligheidsregio Utrecht hiervan op de hoogte gebracht. 

Op www.woudenberg.nl/oekraine is het laatste nieuws over de opvang te vinden en worden antwoorden op de meest gestelde vragen gedeeld. Voor andere vragen en opmerkingen kunnen inwoners bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente Woudenberg 14033 of een e-mail sturen naar  oekraine@woudenberg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie