Arnold Keller (links) en AH-filiaalmanager Geurt de Wit dagen elkaar uit.
Arnold Keller (links) en AH-filiaalmanager Geurt de Wit dagen elkaar uit. Rinus van Denderen

Recordpoging in Woudenberg: Geurt en Arnold ‘maken er een potje van’

6 juli 2021 om 11:30 Eten-en-drinken

WOUDENBERG Van het ‘werelduurrecord achteruit fietsen’ tot ‘de meeste push-ups in één minuut’: Arnold Keller (72) heeft heel wat opvallende records op zijn naam staan. Nu wordt de nog altijd fitte Woudenberger uitgedaagd door Geurt de Wit, filiaalmanager bij de Albert Heijn. De opdracht: binnen één minuut zoveel mogelijk potjes appelmoes in het schap plaatsen.

Veel Woudenbergers kennen Arnold van zijn boksschool, Buurtvereniging ‘t Spoor, zijn zangoptredens, of van de Railroad Thunderbirds. Maar de meeste bekendheid vergaarde hij misschien wel met zijn records.

Zijn eerste officiële record vestigde Arnold in het jaar 1990, toen hij maar liefst 45,6 kilometer op een eenwieler fietste. Inmiddels zijn er in het Guinness Book of Records negen records op zijn naam bijgekomen, waarvan drie nog dit jaar. Stuk voor stuk hebben ze met sport en bewegen te maken. ,,Sport was voor mij echt alles - en dat is het nog steeds”, vertelt Arnold in het kantoor van supermarktmanager Geurt, aan de Woudenbergse Dorpsstraat.

VROLIJK Sinds de komst van de Albert Heijn, nu bijna 35 jaar geleden, doet Arnold zijn boodschappen al bij deze winkel. Niet in de laatste plaats vanwege de gezelligheid. ,,Het personeel maakt altijd tijd voor een praatje.” Zo raakte de Woudenberger pakweg acht jaar geleden ook aan de praat met Geurt. ,,Ik word altijd vrolijk als ik Arnold hier zie binnenkomen”, zegt de supermarktmanager opgewekt. ,,We houden allebei van gezelligheid en een grapje hier en daar.”

APPELMOES Zo kwam het dat de twee onlangs, al kletsend bij de broodafdeling, een nieuwe ‘recordpoging’ bedachten. Geurt: ,,Ik daag Arnold op dinsdag 13 juli uit om binnen één minuut zoveel mogelijk potjes appelmoes op een stelling te zetten, waarbij ik het tegen hem opneem” Lachend: ,,Arnold en Geurt maken er een potje van, dus.” ,,Een leuke tegenhanger van al die idiote records”, reageert Arnold. ,,We doen het gewoon voor de gein; we komen hiermee niet in het Guinness Book of Records.”

WINNAAR Wie de gedoodverfde winnaar is? Daar zijn de Woudenbergers nog niet over uit. Hoewel oud-boksleraar en sportieveling Arnold zich nog altijd dagelijks in het zweet werkt, heeft Geurt het vakkenvullen al sinds zijn tienerjaren in de vingers. Arnold: ,,Het is nog niet beslist. Ik heb de snelheid, maar Geurt pakt zo vier potten tegelijk in één hand.”

,,Soms vraag ik me wel af waar ik aan ben begonnen”, lacht Geurt. ,,Als Arnold een doel voor ogen heeft, gaat hij er vol voor.” De komende maand is Arnold dan ook van plan regelmatig te trainen voor de ludieke wedstrijd. Tweehonderd potjes in een minuut moet wel lukken, hopen ze. Geurt: ,,Of in elk geval honderd. En we hopen natuurlijk dat er niet te veel potjes sneuvelen.”

Benieuwd wie er wint? De uitdaging is later terug te kijken via de Instagram- en Facebookpagina van Albert Heijn Woudenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie