Rennen door Israël voor het goede doel

30 december 2014 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - De 26-jarige Pieter Barten gaat geen uitdaging uit de weg en de inwoner van Scherpenzeel moest dan ook niet lang nadenken toen hij door een goede kennis werd gevraagd mee te doen aan een actie van Open Doors / Muskathlon. Wat hij misschien toen niet had beseft, is dat hij zelfstandig 10.000 euro moest zien op te halen, zelf een reis naar Israël moet bekostigen en daar dan in mei een halve marathon moet lopen. ,,Maar voor dit doel doe ik het graag", spreekt hij met volle overtuiging. ,,Het geld gaat naar vluchtelingen uit Syrië, wat ik dus echt heel belangrijk vind."

door Jeroen van der Veer

Door zijn werk komt hij al veel in aanraking met vluchtelingen en toen hij ook nog eens beelden op internet ging zoeken, wist hij zeker dat hij aan de uitdaging mee ging doen. ,,Hier in Scherpenzeel woon ik in uiterste luxe. Het is dan hartverscheurend om de verhalen te horen en de beelden te zien. Bijna onwerkelijk, maar toch ook zo dichtbij."

Om de uitdaging te voltooien, moet hij via verschillende acties de tienduizend euro zien op te halen en daarnaast ook nog eens trainen voor zijn eerste halve marathon. ,,Ik voetbal veel, dus ik maak mij over het laatste geen zorgen. Over het geld wel, tienduizend euro is echt een hoop. Toch loop ik daar niet voor weg en ben ik juist blij dat ik dit kan doen. Het is een echte uitdaging, die je niet zo snel haalt. Juist dat maakt het interessant."

* Lees meer in De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant van dinsdag 30 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie