Film Taare Zameen Par in bibliotheek

30 augustus 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Taalproblemen houden niet op bij het verlaten van de basisschool. Juist daarna is zorg, aandacht en inzet belangrijk. In de film 'Taare Zameen Par' komt naar voren hoe een dyslectische puber met behulp van anderen en doorzettingsvermogen van zichzelf tot veel in staat is. De film wordt vertoond - in het kader van de Week van de Alfabetisering - op donderdag 6 september om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek.

Ruim 1,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd; dit is meer dan 10% van de volwassenen. Ook in uw omgeving zijn er mensen die laaggeletterd zijn. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld moeite hebben met het lezen en interpreteren van informatie uit verkiezingsprogramma's of het invullen van een stembiljet.

Meedoen aan een democratische samenleving is op deze manier niet voor iedereen vanzelfsprekend.

In 1966 heeft VN-organisatie UNESCO 8 september uitgeroepen tot Wereldalfabetiseringsdag. Op deze dag wordt jaarlijks wereldwijd de aandacht gevestigd op het belang van lezen, schrijven en taal. In de Week van de Alfabetisering kunt u uw stem uitbrengen op de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2012 via www.weekvandealfabetisering.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie