Artiesten zingen voor het goede doel

8 juli 2012 om 00:00 Cultuur

RENSWOUDE - Gasten van Allurepark De Lucht en talrijke andere gasten uit de regio hebben zaterdagmiddag genoten van het artiestengala. Dat gebeurde geheel belangeloos ten bate van de Ronnie Tober Foundation. Uiteraard was de zanger zelf ook aanwezig om enkele malen te zingen. Ook nam hij de enveloppen voor het goede doel in ontvangst. In tegenstelling tot vorig jaar werkte het weer fantastisch mee, de zon scheen en de stemming zat er al snel in.

door Adriaan Hosang

Op het podium is het Casanova op zijn witte klompen die met 'Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven' de handen van de toeschouwers al snel de lucht in weet te krijgen. Ook op het VIP terras, waar men een stoel kon kopen en lekker in de watten wordt gelegd, is het gezellig druk en terwijl de artiesten optreden verwelkomt Ronnie Tober steeds weer nieuwe artiesten, die allemaal gaan optreden tijdens het artiestengala ten bate van 'Help to Help'.

,,Destijds heb ik een stichting opgericht met als doel mensen met een verstandelijke handicap een leuke dag te bezorgen. Waar? Dat kan overal zijn, denk aan bijvoorbeeld de Efteling of aan Duinrell, het Dolfinarium in Harderwijk of gewoon ergens in een restaurant lekker eten. Als het even kan proberen we dat natuurlijk met een flinke groep te realiseren. Vandaar dan ook dit artiestengala op De Lucht."

Willeke D'estell brengt een lekker medley ten gehore met onder andere 'Dancing Queen', 'Thank you for the music' en het bij iedereen bekende lied van Abba 'Waterloo'.Terwijl op het podium artiesten hun songs ten gehore brengen vertelt Ronnie Tober dat hij erg blij is met zoveel publiek. ,,Overal staan mensen en het weer werkt ook wel enorm mee, aldus een enthousiaste zanger/entertainer die zich inzet voor de foundation."

Halverwege de middag richt Ronnie Tober zich tot het publiek en merkt op een aantal spelden van verdienste te willen uitreiken. Samen met Paul van Zeeland worden die op het revers gespeld van organisator van het eerste uur Tarzy van Beukering, zangeres Willeke D'estell, geluidsman Berry Renies en Allurepark eigenaar Karel van Dijk.

Als Sasja Brouwers 'Ik hou van jou' en 'Jij bent de liefde van mijn leven' ten gehore brengt zie je het pubkliek reageren, een bekende tekst, dus meezingen en daar speelt Sasja snel op in. Tal van andere artiesten zijn naar De Lucht gekomen om belangeloos hun medewerking te verlenen.

Maar ook artiesten als Dario, Danny Temming, Erwin Fillee en vele anderen staan op het podium en leveren een bijdrage aan dit groots opgezette artiestengala voor het goede doel. Het Amsterdamduo Hanna & Frits weet de aanwezigen te pakken met de vertolking van 'Wij vieren feest', ook zo'n lied dat iedereen kent. Ook heel wat buren van 'De Lucht' komen een kijkje nemen, genieten zo even mee van de zang van de artiesten en doen soms ook nog een donatie gedaan voor het goede doel.

Ook Dayén, Erna Temming en niet te vergeten Ronnie Tober zelf weten de aanwezigen te boeien en te pakken met hun zang. Erna Temming is op het park zeker geen onbekende, en destijds uitkomend in het Holland Duo maar nu een solocarrière begonnen, maakt ze haar opwachting op het podium. Al snel zit de stemming er in en duidelijk is wel dat haar single 'Ik heb je lief', bij velen bekend is.

Wat de totaalopbrengst van het gala was kon Henny Vonk- van Dijk nog niet meedelen. Er er nog druk gerekend. Gehoopt wordt op een hogere opbrengst dan vorig jaar en gelet op het talrijke publiek is die kans zeker niet uitgesloten. Zowel Ronnie Tober alsook Karel van Dijk en Erwin Fillee waren tevreden en ook volgend jaar kan men de artiesten weer begroeten op 'De Lucht'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie