Afbeelding
Foto Shutterstock

Je hoogpolige vloerkleed laten reinigen; waar moet je op letten?

Partnercontent

Wil je jouw hoogpolig vloerkleed laten reinigen? Als het echt tijd is om jouw hoogpolig tapijt te laten reinigen, is het belangrijk dat je een gekwalificeerde professional kiest die weet hoe hij de klus veilig en effectief kan klaren. Hier zijn een paar tips om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw behoeften.

Waarom je hoogpolig vloerkleed alleen door een professional moet laten reinigen

Je hebt een nieuw hoogpolig vloerkleed gekocht en wilt dat het er mooi en schoon blijft. Maar hoe reinig je het vloerkleed het beste? Door het te laten doen door een professional, natuurlijk.

Een professional weet precies welke middelen nodig zijn om de vlek of geur uit het hoogpolige vloerkleed te krijgen. Daarbij weet je ook zeker dat je vloerkleed weer mooi schoon wordt. Wanneer je zelf aan de slag gaat, kan het een en ander fout gaan. 

Wat zijn de risico’s van het laten reinigen van hoogpolig vloerkleed door een onervaren reiniger?

Waar moet je op letten als je het hoogpolige vloerkleed laat reinigen? Je wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met je kostbare vloerkleed.

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een gekwalificeerde reiniger. Die weet precies hoe hij of zij moet omgaan met hoogpolig vloerkleed. Er zijn namelijk risico’s verbonden aan het laten reinigen van dit type tapijt door een onervaren reiniger. Zo kan het gebeuren dat de vezels van het tapijt loskomen, of dat er vlekken ontstaan. Ook is er kans op schade aan de onderlaag van het tapijt, of op ongewenste vouwen in de stof.

Hoe kies je een gekwalificeerde hoogpolige tapijtreiniger?

Het is belangrijk dat je goed nadenkt voordat je iemand inhuurt om jouw hoogpolige vloerkleden  te reinigen. Niet alle tapijtreinigers zijn gelijk en je wil er zeker van zijn dat je iemand inhuurt die weet wat hij doet.

Hier zijn een paar tips voor het kiezen van een hoogpolige tapijtreiniger:

  1. Zoek een bedrijf dat een vergunning heeft en verzekerd is.
  2. Zorg ervoor dat de schoonmakers gekwalificeerd zijn om hoogpolige tapijten te reinigen.
  3. Vraag om referenties en controleer ze.
  4. Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven alvorens een beslissing te nemen.
  5. Luister naar je gevoel - als iets niet klopt, is het dat waarschijnlijk ook.

De kosten van het laten reinigen van een hoogpolig vloerkleed door een professional

Het laten reinigen van hoogpolig tapijt is niet goedkoop, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Bekijk goed wat de prijzen van verschillende reinigingsbedrijven zijn, en maak ook duidelijke afspraken over de kosten voor het reinigen van je tapijt.

Maar de kosten van een hoogpolig vloerkleed laten reinigen zijn een stuk goedkoper dan de aanschaf van een geheel nieuw vloerkleed! Wanneer je zelf het hoogpolig vloerkleed gaat schoonmaken, kan het dus veel duurder uitvallen dan wanneer je het uitbesteedt aan een erkende reiniger. 

Hoe vaak je jouw hoogpolig vloerkleed moet laten reinigen

Vaak je hoogpolig vloerkleed laten reinigen is belangrijk. Hoe vaak je dit moet doen, hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel vuil er op het vloerkleed zit en hoe vaak het wordt gebruikt.

Gemiddeld genomen is het raadzaam om een hoogpolig tapijt eens in de zes maanden te laten reinigen door een ervaren professional. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het tapijt er mooi blijft uitzien en dat het vuil niet diep in de vezels kan trekken.

advertentie
advertentie