Afbeelding
Foto Coffeefriend.nl

De beste koffiemachines voor jouw keuken

Partnercontent

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt koffiezetapparaat, loop je al snel tegen tientallen verschillende soorten aan; van volautomatische, DeLonghi koffiemachines tot de welbekende Senseo-apparaten van Philips. Door het brede aanbod kan het lastig zijn de juiste keuze te maken. Het kan dan ook zeker helpen om precies te weten waar je naar moet zoeken. In dit artikel lees je niet alleen welke machine het beste bij jou past, maar ook welk koffiezetapparaat de perfecte keuze is voor jouw keuken. 

Wat voor soort koffiedrinker ben jij?

Voordat je op zoek gaat naar de beste koffiemachine voor jou, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort koffiedrinker jij bent. Gebruik je het apparaat alleen als er gasten zijn, dan is een grote DeLonghi koffiemachine een overbodige luxe. Drink je juist veel koffie en houd je van versgemalen bonen? Dan kun je de apparaten die met cups en pads werken beter overslaan. Ook de smaak van de koffie wordt voor een deel bepaald door de manier waarop deze wordt gezet. We hebben de aandachtspunten onderverdeeld in vier categorieën: tijd, smaak, hoeveelheid en budget.

Tijd

Ben jij iemand die elke ochtend haast heeft en voor het werk nog snel even een kopje koffie achterover slaat? Dan wil je waarschijnlijk een koffiemachine die binnen no time een stevige bak cafeïne voor je klaarmaakt. In dit geval is ‘Slow Coffee’ dan ook niet aan jou besteed. Heb jij weinig tijd, maar wil je geen concessies doen op het gebied van smaak? Tegenwoordig zijn er genoeg slimme apparaten, zoals luxe DeLonghi koffiemachines, die zelfs met een app bestuurd kunnen worden. Zo kun je vanuit bed alvast een heerlijk kopje luxe koffie zetten, dat klaar is op het moment dat jij aan je dag begint. Daarnaast kun je met het gebruik van koffiecups en -pads ook zeker aan snelheid winnen.

Hoeveelheid

Van een eenkops-espresso tot een volle kan koffie; ook de hoeveelheid is een belangrijke factor in het bepalen van de beste koffiemachine voor jou. Heb je vaak gasten over de vloer of drinken meerdere gezinsleden regelmatig koffie? Dan biedt een eenkops-koffiezetapparaat misschien niet wat je nodig hebt. In dit geval is een filterkoffiemachine een goede keuze, omdat je hiermee vrij snel een flinke hoeveelheid koffie kunt zetten.

Smaak

Naast een goede kop zwarte koffie of schuimende cappuccino zijn er tegenwoordig tal van nieuwe koffievarianten. Gelukkig zijn er veel koffiezetapparaten die hierop inspelen. Zo zijn veel Nespresso-machines uitgerust met een melkopschuimer, waarmee je met een druk op de knop een latté macchiato, koffie verkeerd of cappuccino kunt zetten. Naast de apparaten die met cups werken, zijn er ook volautomatische apparaten, zoals Melitta of DeLonghi koffiemachines, die geleverd worden met een ingebouwde melkopschuimer. Zo kun je versgemalen bonenkoffie combineren met melkschuim of warme melk naar keuze.

Budget

Welk koffiezetapparaat er uiteindelijk in jouw keuken komt te staan, is uiteraard ook afhankelijk van wat jij voor je dagelijkse portie cafeïne overhebt. Een simpel filterkoffiezetapparaat is ideaal voor mensen met een wat kleiner budget, terwijl een Senseo of Nespresso-apparaat in een net wat hogere prijsklasse ligt. Luxe, volautomatische Melitta of DeLonghi koffiemachines mogen dan een stuk duurder zijn, maar zorgen ook ongetwijfeld voor een dagelijks geluksmomentje. Het is dan ook geen verrassing dat deze kwaliteitsapparaten sinds hun ontwikkeling flink aan populariteit hebben gewonnen.

Welke koffiemachine past bij mij én mijn keuken?

Hoewel het belangrijk is om te weten hoe jij je koffie drinkt, is er nog een factor die kan bepalen welke Siemens, Nespresso of DeLonghi koffiemachines geschikt zijn voor jou: de ruimte. Dit draait niet alleen om de plek die het apparaat uiteindelijk inneemt in jouw keuken, maar ook het uiterlijk van de machine én de wijze waarop deze bij het interieur past.

Naast de verschillende manieren waarop de apparaten koffie zetten, zijn de koffiemachines er ook in tal van stijlen en kleuren. Zo heb je robuustere apparaten die perfect bij een landelijke keuken passen, minimalistische Nespresso-machines die ideaal zijn voor de wat kleinere ruimtes en strakke designs, zoals de wit- of zilverkleurige DeLonghi koffiemachines, die niet misstaan in een modern interieur. Bovendien zijn er naast losstaande apparaten ook koffiezetapparaten die volledig in je keukeninterieur kunnen worden ingebouwd.

Wanneer je genoeg ruimte hebt in je keuken, kan een speciaal koffiehoekje een mooie toevoeging zijn. In dit hoekje kun je, naast een koffiemachine naar keuze, ook koffiekopjes, lepels en je favoriete siroop neerzetten. Met deze zogeheten ´koffiecorner´ voeg je meteen een mooi accent toe aan het interieur. Ook voor de thuiswerkers is dit een leuke manier om van hun dagelijkse koffiemomentje te genieten.

Houd je van koffiebonen, filterkoffie of van het gemak van koffiepads? Wil je volautomatische Melitta, Siemens of DeLonghi koffiemachines of ga je toch voor een grote kan zwarte koffie? Bij het zoeken naar het perfecte koffiezetapparaat voor jouw keuken, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. De koffiemachine moet niet alleen perfect zijn voor jou, maar ook bij én in je keuken passen. Laat je echter niet van de wijs brengen door het brede aanbod aan apparaten. Door voorbereid op pad te gaan en verschillende aandachtspunten in acht te nemen, kun jij ongetwijfeld een koffiezetapparaat vinden dat aan al je wensen voldoet.

advertentie