Afbeelding
Klaas Haitsma

Vragen over ontwikkelingen Henschotermeer: ‘We zullen de plannen moeten afwachten’

18 januari 2022 om 09:44 Natuur en milieu

WOUDENBERG Peter van Schaik (GBW) heeft woensdagavond in de vergadering van de raadscommissie vragen gesteld over de ontwikkelingen bij het Henschotermeer. Hij wilde onder meer weten hoe het zit met de voorgenomen bouwvolumes op Woudenbergs grondgebied en hoe zich dit verhoudt tot wat er op het grondgebied van buurgemeente Utrechtse Heuvelrug gaat gebeuren.

Wethouder Anita Vlam kon niet veel meer vertellen dan wat er reeds bekend is over de plannen, namelijk de verplaatsing van de verblijfsruimte van de NCC naar een locatie bij de hoofdingang op Woudenbergs grondgebied, de renovatie van de horeca en toiletgebouwen, het aantrekkelijk maken van het gebied met onder andere een brug, spelen in het bos, een trimbaan, functies voor binnen spelen bij slecht weer, jaarrond horeca en de bouw van een beheerderswoning. Daarnaast zijn er plannen voor de verplaatsing van de YMCA (nu Leusden) binnen het landgoed waarbij het gaat om een gebouw en omliggende ruimte voor tenten; een nieuwe ontwikkeling die volgens Vlam ook apart bekeken en beoordeeld gaat worden. 

Op het grondgebied van Utrechtse Heuvelrug is alleen een speelhal gepland, maar of die er kan komen is volgens Vlam uiteraard afhankelijk of dat plan voldoet aan de wet- en regelgeving van die gemeente. Voor wat betreft de ontwikkelingen op het grondgebied van de gemeente Woudenberg zegt Vlam dat deze lijken te passen binnen de geldende structuurvisie. Een precieze berekening van het aantal vierkante meters bebouwing is er echter nog niet. Dat zal pas duidelijk worden als de YMCA en Mooi Weer komen met het bestemmingsplan waaraan zij op dit moment werken. ,,Zodra dat er is hebben we een compleet beeld en kunnen we aan de hand van de onderzoeken en de onderbouwing concreet beoordelen of de plannen passen in onze regelgeving’’, aldus Vlam die zei dat hierover mogelijk in april meer bekend zal worden. 

Van Schaik liet alvast weten dat GBW de ontwikkelingen voor gezellige horeca, een kinderboerderij en allerlei sportieve activiteiten op het terrein van het Henschotermeer in principe positief vond, maar dat zijn partij de plannen te zijner tijd wel kritisch zal beoordelen op natuurwaarden.  ,,We wachten dus met spanning af.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie