Afbeelding
Beheer Henschotermeer

YMCA kampeerlocatie Leusden verhuist naar Henschotermeer

7 december 2021 om 14:00 Natuur en milieu

LEUSDEN/WOUDENBERG De verhuizing van de bestaande YMCA kamplocatie in Leusden naar de locatie Henschotermeer. Een plan wat donderdag in een informatiemiddag bij het Henschotermeer naar voren kwam. Deze middag stond in het teken van het presenteren van de aangepaste plannen vanuit het Beheer Henschotermeer en YMCA Kampeercentra rondom het Henschotermeer.

Het kampeerterrein voor schoolgroepen en kinderen wordt vanuit Leusden verplaatst naar het gebied waar de camping van Caravanclub NCC gevestigd was. Het gebied waar de YMCA nu zit in Leusden wordt teruggegeven aan de natuur. Alex Huften, directeur van de YMCA: ,,De YMCA is erg blij dat ze haar bestaande kampeeractiviteiten voor kinderen en jongeren kan voortzetten bij het Henschotermeer. Het kampeerterrein in Leusden wordt na bijna honderd jaar teruggegeven aan de natuur, waardoor de recreatiedruk in dit gebied wordt verlaagd, en we krijgen een er een mooie plek voor terug.”

AANTREKKELIJKER ,,Met deze plannen willen we vanuit het Henschotermeer en de YMCA toewerken naar een aantrekkelijk recreatiegebied rondom het Henschotermeer voor iedereen. Wij streven naar een gezonde en duurzame exploitatie om de toegankelijkheid van het Henschotermeer voor de toekomst te waarborgen. Naast dat wij het gebied aantrekkelijker willen maken voor de omgeving door seizoen verlengende dagrecreatie, vinden wij het belangrijk om het gebied zo optimaal mogelijk in te richten met het behoud van de natuur, veiligheid voor bezoekers, omwonenden en de dieren in het gebied”, aldus Martien van de Lagemaat, exploitant Henschotermeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie