Humanitaire hulp vanuit Woudenberg naar Oekraïne

16 november 2022 om 09:39 Maatschappelijk Esmee Lam
Het is de vierde vrachtwagen met humanitaire hulp van platform Woudenberg voor Oekraïne en Renswoude helpt Oekraïne.
Het is de vierde vrachtwagen met humanitaire hulp van platform Woudenberg voor Oekraïne en Renswoude helpt Oekraïne.

WOUDENBERG Een vrachtwagen vol hulpgoederen is vrijdag 11 november vertrokken naar Kiev. Daar zal alles worden verdeeld over andere gebieden in het land waar de nood het hoogst is. Het is de vierde vrachtwagen van platform ‘Woudenberg voor Oekraïne’ in samenwerking met werkgroep ‘Renswoude helpt Oekraïne’. Ondanks de vele donaties die gedaan worden, maken de organisaties zich zorgen over de winter die in aantocht is.

In een bedrijfshal aan de Molenstraat in Renswoude wat de afgelopen maanden als inzamelingspunt diende, staat een groepje vrijwilligers driftig spullen in te laden. De vrachtwagen wordt tot de nok toe volgeladen met onder andere warme kleding, beddengoed, matrassen, slaapzakken en generatoren. Aan het woord is Matthijs van Domselaar, één van de ..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.