Rond 14 november vertrekt er opnieuw een vrachtwagen naar Kiev.
Rond 14 november vertrekt er opnieuw een vrachtwagen naar Kiev. Woudenberg voor Oekraïne

Humanitair transport vanuit Woudenberg naar Oekraïne: ‘Hulp is onmisbaar en welkom’

30 oktober 2022 om 10:53 Maatschappelijk

WOUDENBERG Rond 14 november vertrekt er opnieuw een vrachtwagen met een humanitair transport naar Kiev, Oekraïne. Inmiddels is dat het vierde transport van stichting Woudenberg voor Oekraïne in samenwerking met Renswoude voor Oekraïne. De vervoerder (Orno Vlastuin, oud-Woudenberger) rijdt door tot in Kiev waar alles wordt gelost en verdeeld over andere gebieden in Oekraïne waar de nood het hoogst is. De mensen maken zich vooral zorgen over de winter die aanstaande is.

De stichting is daarom op zoek naar warme kleding, beddengoed, slaapmatten en matrassen, slaapzakken en (houdbaar) voedsel. Daarnaast zoeken ze (partijen) elektrische kachels, gas kooktoestellen (liefst met lege gasflessen, vullen kan in Oekraïne), generatoren en verbandtrommels Het inzamelingspunt is aan de Molenstraat 30B in Renswoude. Contactpersoon van de inzameling in Renswoude is Hage Nap, 06-5362429. Iedere donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en elke zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur is de inzameling open. ,,Als u grotere partijen weet, neem dan contact op met Ben Schmidt via 06-46340911 of bengschmidt@gmail.com.

Een compleet overzicht is te zien op www.facebook.com/woudenbergvooroekraine. ,,Uw hulp is onmisbaar en zeer welkom’’, laat de stichting weten. ,,Wij zijn dagelijks in contact met onze vrienden in Oekraïne en weten dat alles op de goede plek aankomt.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie