Riëtte Veenendaal en Desirée Verboom voor Living 24 aan de Voorstraat.
Riëtte Veenendaal en Desirée Verboom voor Living 24 aan de Voorstraat. Esmee Lam

Living 24 viert 10-jarig bestaan: ‘Proberen van elk cadeautje een feestje te maken’

Winkels

WOUDENBERG Deze maand bestaat Living 24 in Woudenberg tien jaar. Desirée Verboom en Riëtte Veenendaal, de twee eigenaren van de winkel aan de Voorstraat, blikken samen terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen decennium. Living 24 is een woon- en cadeauwinkel. Bij binnenkomst ruik je de geurkaarsen, theeën en zeepjes. Overal staan kaartjes met grappige teksten. Desirée en Riëtte drinken samen een kop koffie terwijl ze meer vertellen over hun winkel.

,,Als mensen naar de bakker gaan, moeten ze ook gewoon even bij ons langskomen voor een praatje”, grapt Desirée. ,,We hebben niet alleen klanten uit Woudenberg”, voegt Riëtte toe. ,,Maar ook uit Amersfoort, Zeist en Veenendaal. Sommigen komen iedere week even rondsnuffelen. We proberen van elk cadeautje een feestje te maken en we hebben zorg en aandacht voor al onze klanten.”

Tien jaar geleden startte Ineke Kastelein de knusse woon- en cadeauwinkel. Al snel kwamen Riëtte en Desirée er als winkeleigenaar bij en gingen ze met z’n drieën verder. ,,Het leukste aan Living 24 vind ik de gezelligheid en leuke verhalen”, aldus Riëtte. ,,Als mensen hier een cadeautje kopen, vertellen ze ons de reden achter hun aankoop. Zo weten wij bijvoorbeeld vaak als een van de eersten dat iemand in verwachting is. Eigenlijk zijn we hier de hele dag aan het kletsen.”

ENORM GEGROEID Begin dit jaar is Ineke gestopt bij Living 24. Sindsdien houden Verboom en Veenendaal met z’n tweeën de zaak draaiende. ,,In tien jaar tijd is de winkel enorm gegroeid in zijn aanbod”, zegt Riëtte. ,,Elke keer denken we: het kan niet voller dan dit staan. Maar uiteindelijk vinden we altijd weer een hoekje voor een nieuw product.”

DAAR ZIT JE DAN Voor veel ondernemers is de coronaperiode een dieptepunt geweest. Zo ook voor de dames van Living 24. ,,In 2020 moesten we zo’n twee weken voor de kerstdagen dicht. Daar zit je dan met je kerstcollectie”, vertelt Desirée. ,,We hebben toen gelijk een online webshop geopend. De bezorging deden we helemaal zelf op de fiets. De lockdown duurde maandenlang, maar gelukkig mochten we vlak voor Moederdag weer open.”

ZOALS VANOUDS De twee Woudenbergse ondernemers dachten dat zo’n lockdown ze geen tweede keer zou gebeuren, maar niets bleek minder waar. ,,In 2021 moesten we wéér vlak voor de Kerst dicht.” 

Maar zo stuiten Desirée en Riëtte ook op hun hoogtepunt: ,,Gelukkig is niemand ons vergeten. Na de lockdowns kwamen onze klanten de winkel zoals vanouds bezoeken. Daar zijn we erg dankbaar voor. Zo hopen we nog tien jaar door te gaan met Living 24.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie