Afbeelding
Esmee Lam

Vallen en opstaan tijdens skate clinic van Schaatsvereniging Woudenberg

Onderwijs

WOUDENBERG Een week lang organiseerde Schaatsvereniging Woudenberg (SVW) skate clinics voor alle Woudenbergse basisschoolleerlingen in de groepen 4 t/m 7. Dinsdag 14 juni hebben de kinderen van De Wartburg met volle teugen genoten van een ochtendje ‘op de rollers’ bij de parkeerplaats van De Camp.

,,Tijdens de clinic proberen we alle leerlingen de basisvaardigheden te leren, zoals remmen en door je knieën zakken”, aldus Lauren Teunissen, een van de instructeurs. ,,Maar gewoon lekker vrij een parkourtje skaten vinden de kinderen het allerleukst.” Het skaten gaat niet voor iedereen zonder slag of stoot. Vooral de bochten en het schansje is voor een aantal kinderen een uitdaging. Gelukkig staan ze na het vallen allemaal weer op en kunnen ze erom lachen.

Naast dat de lessen leuk en leerzaam zijn, hebben ze tevens een andere functie. ,,We organiseren deze clinic ook ter promotie van onze eigen vereniging”, aldus Bas Blok, technisch coördinator jeugd en trainer bij SVW. ,,Sporten als voetbal en korfbal zijn wat laagdrempeliger. De meeste kinderen weten niet eens dat Woudenberg een schaatsvereniging heeft. Met dit soort lessen laten we de ze kennis maken met de sport en proberen we nieuwe leden te werven.”

Elke vrijdag verzorgt Schaatsvereniging Woudenberg skatelessen op de skatebaan in Doorn. ,,Alle kinderen van 7 tot 12 jaar zijn welkom voor twee gratis proeflessen. Aanmelden kan via www.svwoudenberg.nl of mail naar jeugd@svwoudenberg.nl.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie