Begin maart kwamen de e eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Woudenberg aan.
Begin maart kwamen de e eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Woudenberg aan. Polesie Nederland BV

Informatieavond nieuwe opvanglocatie vluchtelingen aan de Europaweg

18 augustus 2022 om 11:17 Maatschappelijk

WOUDENBERG De gemeente heeft een nieuwe locatie gevonden om een deel van de Oekraïense vluchtelingen die op dit moment in Woudenberg wonen te (her)huisvesten. Op dinsdag 23 augustus organiseert de gemeente een informatieavond om omwonenden en overige belangstellenden te informeren over de nieuwe opvanglocatie aan de Europaweg.

De afgelopen maanden heeft de gemeente met veel dankbaarheid gebruik mogen maken van het Recreatiecentrum Eben-Haëzer op de Dwarsweg om de Oekraïense gezinnen op te vangen. Deze opvang was van tijdelijke aard. Omdat er geen tekenen zijn dat de oorlog op korte termijn afloopt, heeft de gemeente een nieuwe locatie gezocht en gevonden om de gezinnen te huisvesten.

De eigenaar van het pand aan de Europaweg 2 heeft ingestemd met het verzoek van de gemeente om de eerste verdieping van zijn pand tijdelijk aan de gemeente beschikbaar te stellen voor de opvang van deze gezinnen. De gemeente is met de eigenaar een periode van twee jaar overeengekomen. Momenteel is het pand nog niet bewoonbaar voor de Oekraïense vluchtelingen. Begin september start daarom de verbouwing van de verdieping. Aan het eind van het jaar is het pand bewoonbaar en zullen er naar verwachting 67 Oekraïense vluchtelingen intrekken,

Omwonenden van Europaweg 2 zijn per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 23 augustus van 20.00 tot 21.00 uur in Sport- en Cultureelcentrum De Camp. Overige belangstellenden zijn hier ook van harte welkom.

Op www.woudenberg.nl/oekraine is het laatste nieuws over de opvang te vinden en worden antwoorden op de meest gestelde vragen gedeeld. Voor andere vragen en opmerkingen kunnen inwoners bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente Woudenberg 14033 of een e-mail sturen naar  oekraine@woudenberg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie