De leerlingenraad van de Griftschool riep kinderen afgelopen weken al op om een tekening te maken en naar Poetin te sturen.
De leerlingenraad van de Griftschool riep kinderen afgelopen weken al op om een tekening te maken en naar Poetin te sturen. Griftschool

Woudenbergse scholen vandaag in actie voor Oekraïne

24 maart 2022 om 10:22 Maatschappelijk

WOUDENBERG De kinderen van alle basisscholen in Woudenberg komen donderdag 24 maart in actie voor Oekraïne. Elke school geeft zijn eigen invulling aan de dag. De opbrengst gaat naar het platform Woudenberg voor Oekraïne dat de regie voert over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen in het dorp. 

Het idee van de actiedag komt uit de koker van de schoolkinderen zelf. ,,Met alle scholen hadden we al snel het initiatief genomen om voor de Oekraïense kinderen onderwijs te organiseren’’, zegt Dorine de Jong van basisschool de Griftschool en tevens coördinator van de actiedag. ,,Maar de kinderen uit Woudenberg zelf zaten ook niet bepaald stil. De leerlingenraad van onze school had vorige week al het initiatief genomen met de oproep aan alle kinderen over de hele wereld om brieven en tekeningen te sturen naar president Poetin om deze vreselijke oorlog te stoppen. 

Maar los daarvan waren er al tal van individuele initiatieven ontstaan. Naar aanleiding daarvan is het idee ontstaan om collectief iets te organiseren, en dat is de actiedag geworden waarbij elke school er zijn eigen invulling aangeeft. Van fancyfair tot sponsorloop tot kleedjesmarkt. We hopen uiteraard dat de actie een mooi bedrag oplevert.’’ 

De actiedag begint bij de Jan Ligthart school om 9.00 uur met een sponsorloop. Op het middagprogramma (12.00 tot 14.00 uur) staat een kleedjesmarkt, is er een inloop theater (Gaat dat zien!) en een doe- en eetplein. Bij de Griftschool begint de actiedag om 13.00 uur. Er is een sponsorloop en er zijn diverse kraampjes waar allerhande spullen te koop zijn. Bovendien wordt er voor eten en drinken gezorgd.   

Op de Olijfboom staat de actiedag in het teken van (speelgoed)markt. Bij Koningin Julianaschool en De Wartburg is eveneens voor het thema markt gekozen. Bij eerstgenoemde school zijn er kraampjes met verkoop van zelfgemaakte spullen en staan er verschillende activiteiten op het programma. Op de markt bij school De Wartburg zal ook voldoende reuring zijn. Er is onder meer een kraam waar snoeprollen worden verkocht. 

Bij de Olijfboom, Koningin Julianaschool en De Wartburg zijn de activiteiten in de middag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie