Afbeelding
Vluchtelingenwerk

Woudenberg bereidt zich voor op vluchtelingenstroom, eventuele crisisnoodopvang in De Camp

10 maart 2022 om 14:30 Maatschappelijk

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg bereidt zich voor op mogelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Hoewel op dit moment wordt gezocht naar langdurige opvanglocaties, houdt de gemeente er ook rekening mee dat crisisnoodopvang nodig kan zijn. Omdat het op dat moment snel kan gaan, worden inwoners nu alvast geïnformeerd.

De huidige situatie in Oekraïne leidt in veel landen tot een grote stroom vluchtelingen. Ook Nederland bereidt zich voor op grootschalige opvang. Op dit moment wordt vooral gezocht naar locaties waar vluchtelingen langere tijd kunnen blijven wonen. ,,Wel houden we er rekening mee dat de kans bestaat dat er toch een vraag komt voor crisisnoodopvang. Mocht deze noodopvang nodig zijn, dan biedt de gemeente Woudenberg opvang aan 100 vluchtelingen in sport- en cultureel centrum De Camp.’’

Burgemeester Jansen: ,,Inmiddels zijn miljoenen Oekraïners op de vlucht en is er sprake van een noodsituatie. De gemeente Woudenberg levert graag een bijdrage aan de opvang van vluchtelingen. Het is nu nog niet nodig, maar ik ben blij dat we opvang kunnen bieden zodra dat wel het geval is. Ik ben sport- en cultureel centrum De Camp erg dankbaar dat zij opnieuw hun locatie beschikbaar stellen voor vluchtelingen.”

Op vrijdag 11 maart wordt een bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden, gebruikers van De Camp en andere belangstellenden. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 11 maart 2022 van 18.30 uur tot 19.30 uur in De Camp.

,,Mocht het tot crisisnoodopvang in onze gemeente komen dan kunnen inwoners die een bijdrage willen leveren, bijvoorbeeld bij de opbouw van de locatie, zich melden via oekraine@woudenberg.nl. Inwoners die nu al een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met Platform Woudenberg voor Oekraïne via info@woudenbergvooroekraine.nl. Meer informatie op www.woudenbergvooroekraine.nl.’’

Op www.woudenberg.nl/oekraine wordt een webpagina bijgehouden met het laatste nieuws over de opvang en zijn antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Voor andere vragen en opmerkingen kunnen inwoners bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente Woudenberg 14033 of een e-mail sturen naar oekraine@woudenberg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie