Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gemeente Woudenberg streeft naar gelijke kansen voor jongeren met ondertekening overeenkomst Jeugdfonds

1 maart 2024 om 13:08 Maatschappelijk

WOUDENBERG Gemeente Woudenberg heeft onlangs een belangrijke stap gezet in het streven naar gelijke kansen voor jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Met een officiële ondertekening, door wethouder Moniek van de Graaf, van een samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdfonds, wordt een samenwerking aangegaan om de toegang tot sport, cultuur en andere activiteiten voor deze jongeren mogelijk te maken.

Het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur speelt een cruciale rol voor jongeren uit gezinnen met minder geld of geldzorgen, aldus de gemeente. Dit fonds maakt het mogelijk dat deze jongeren mee kunnen doen met sportieve of creatieve activiteiten. Het Jeugdfonds is nu al actief in Woudenberg. Door rechtstreeks samen te werken met het Jeugdfonds, garandeert de gemeente naar eigen zeggen de komende drie jaar sport en cultuur toegankelijk te houden voor jongeren uit een gezin met een laag inkomen. Het streven is ongeveer 125 jongeren te kunnen bereiken. Wethouder Moniek van de Graaf: ,,Het is jammer als je als jongere vanwege geldgebrek niet lid kan worden van een vereniging. Met deze samenwerking streven we ernaar om jongeren gelijke kansen te bieden om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. We zijn vastbesloten om een dorp te creëren waarin elk kind kan groeien, leren en bloeien, ongeacht de financiële situatie van hun ouders of verzorgers.”

Hoe werkt het?

Woudenbergers dienen een aanvraag in bij een intermediair, bijvoorbeeld een basis(school) of het sociaal team. Deze tussenpartij helpt bij het doorverwijzen van jongeren en bemiddelt tussen verschillende partijen. In dit geval tussen de gemeente en het Jeugdfonds. De gemeente spant zich de komende tijd in om intermediairs te werven in Woudenberg. Dat vergroot het bereik zodat meer jongeren geholpen kunnen worden. Hierdoor kan binnenkort op verschillende plekken een aanvraag ingediend worden en deze wordt vertrouwelijk in behandeling genomen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan maakt het Jeugdfonds de contributie rechtstreeks aan de verenigingen over.

Jeugdfonds voor Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur is een landelijke organisatie en betaalt de contributie voor sport en culturele activiteiten voor jongeren uit gezinnen met weinig geld. Ook kunnen zij vergoedingen geven voor sport- en muziekattributen, zoals bijvoorbeeld voetbalkleding of dansschoenen.

Job van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie