Afbeelding
John Haket

Fidelio en Griftschool vormen schoolband

29 december 2022 om 11:32 Activiteiten

WOUDENBERG Woensdagavond was het zover: het eindconcert van het project van harmoniegezelschap Fidelio samen met leerlingen van de Griftschool. Al wekenlang werd er hard geoefend in de Harmonie, op school en door alle leerlingen thuis. Leerlingen die in oktober nog nooit een instrument hadden aangeraakt, liepen nu met hun muziekinstrumenten over het schoolplein. Vrijwilligers van Fidelio leerden hen de beginselen van het noten lezen en muziek spelen. 

De kinderen uit groep 1 en 2 gingen aan de slag met zingen, ritmes en sambaballen en groep 3 en 4 leerden blokfluit spelen. Voor de kinderen uit de bovenbouw stond een nog grotere uitdaging op het programma: het leren bespelen van een blaasinstrument, zoals een saxofoon, bariton of trombone. Natuurlijk moest er thuis geoefend worden dus kregen ze een instrument mee naar huis. Het begin was lastig, maar door het enthousiasme van leerlingen en vrijwilligers klonk het elke week beter. Met als eindresultaat een prachtig kerstconcert waarbij alle leerlingen samen een grote schoolband vormden. Ook het leerlingenconcert van Fidelio sloot aan en ondersteunde de schoolband bij enkele liederen.

Hoewel er soms best wel een verkeerde noot klonk, mocht het resultaat zijn. ‘Kling klokje klingeling’ klonk nog wat weifelend, maar aangemoedigd door het enthousiaste publiek was Jingle Bells een echte hit. Met een professionele buiging, bloemen voor de dirigent en een staande ovatie werd het concert in stijl afgesloten.

Ook eens willen proberen hoe het is om een instrument te bespelen en te genieten van het samen muziek maken, dan kunnen er twee gratis proeflessen gevolgd worden. Leerlingen van groepen 1 en 2 kunnen bij ons een muziekavontuur aangaan. Door middel van het zingen van liedjes, bewegen op muziek enz maken ze op een speelse manier kennis met muziek. Leerlingen van groep 3 en 4 kunnen onze basiscursus volgen. Door middel van blokfluitlessen leren ze noten lezen maar ook maken ze kennis met de verschillenden instrumenten die er bij Fidelio gespeeld kunnen worden. Neem vrijblijvend contact op met de leerlingencoördinator via lc@fideliowoudenberg.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie