Afbeelding
Anne Zandee

Stoeptegels eruit, groen erin: Griftschool vergroent schoolplein

16 maart 2021 om 09:13 Onderwijs

WOUDENBERG Maandagmiddag ontvingen de leerlingen van de Griftschool een cheque van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug om hun schoolplein te vergroenen. 

Ingeborg van Schuppen is voorzitter van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug. ,,De leerlingen van de Griftschool hebben op allerlei creatieve manieren, zoals een maquette, filmpjes en tekeningen laten zien hoe zij hun schoolplein willen vergroenen. Dat was heel erg leuk om te zien! Samen met negen anderen scholen hebben zij een cheque van het StreekFonds gewonnen.”

Dorine de Jong is als directeur van de Griftschool erg blij met de actie vanuit het StreekFonds. ,,Iedere groep krijgt een eigen moestuintje. In de klassen hebben we al kweekkasjes, dus daar kunnen ze dan groentes in opkweken. Verder willen we ook een insectenhotel maken. Als de tuin er eenmaal is willen we ook gaan koken met wat er uit de tuin komt. Dus appeltaart en appelmoes van de appels uit de tuin.”

Van Schuppen roept ook andere scholen in Woudenberg op om een plan in te dienen. ,,Deel je plan met info@streekfondsuh.nl en wij kijken wat we kunnen doen voor jullie.’’ Meer informatie op www.streekfondsuh.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie