KV Woudenberg organiseert al jarenlang het apenkooien in de kerstvakantie.
KV Woudenberg organiseert al jarenlang het apenkooien in de kerstvakantie. Korfbalvereniging Woudenberg

Korfbalvereniging Woudenberg organiseert apenkooien in kerstvakantie

11 december 2022 om 10:56 Activiteiten

WOUDENBERG Klimmen, klauteren, rennen en tikken. Woensdagavond 28 december houdt Korfbalvereniging Woudenberg in Sporthal De Camp apenkooien voor alle Woudenbergse kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

Het is ondertussen een traditie dat Korfbalvereniging Woudenberg het apenkooien organiseert in de kerstvakantie. Dit doen ze al tientallen jaren. De afgelopen zeven jaar worden ook niet-leden uitgenodigd. Voor het tikspel worden allerlei gymnastiektoestellen neergezet als een soort parcours met hindernissen. Korfballers uit de hogere competitieteams hebben de leiding.

Organisator en voorzitter van de jeugdcommissie Gerben van Dijk hoopt op zo’n 200 kinderen. ,,Maar het is altijd afwachten hoeveel kinderen er daadwerkelijk komen omdat ze zich niet van tevoren hoeven aan te melden.” Om iedereen voldoende ruimte te geven voor het rennen en klimmen wordt de groep in tweeën verdeeld. ,,Dan is het minder massaal voor de jongere kinderen en overzichtelijker voor de leiding. Van 18.00 tot 19.00 uur sporten de kinderen van groep 2 tot en met 5, en van 19.00 tot 20.00 uur de kinderen uit groep 6, 7 en 8.”

Aanmelden voor het apenkooien is dus niet nodig. ,,Zo houden we het laagdrempelig en kan iedereen meedoen en vriendjes en vriendinnetjes meenemen”, vertelt Gerben van Dijk. Voor de korfbalvereniging is het apenkooien een leuke manier om kinderen te attenderen op de sport en nieuwe leden te werven. Zo worden er ook verschillende korfbalelementen verwerkt in het spel. Alle kinderen die deelnemen mogen op 14, 21 en 28 januari gratis meedoen aan de korfbaltrainingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie