‘Heuvelrugtuin’ voor meer biodiversiteit in Woudenberg

30 okt 2021, 12:06 Natuur en milieu
Suzy Bollen
Buurtbewoners komen helpen tijdens de plantdag.
Buurtbewoners komen helpen tijdens de plantdag.

WOUDENBERG Meer biodiversiteit in het dorp, dat is het doel van Woudenberger Suzy Bollen, lid van Stichting Duurzaam Woudenberg. Zaterdag werd de plantdag van de Heuvelrugvoorbeeldtuin gehouden aan de Vijverhof en Van Gendtlaan. Dit gebeurde in het kader van het project ‘Heuvelrug-tuinen’ in samenwerking met Stichting Duurzaam Woudenberg en Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU).

De Heuvelrugvoorbeeldtuinen worden aangelegd ter inspiratie voor Woudenbergers voor de inrichting van hun eigen tuin. Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, de NMU en IVN Natuureducatie. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens zestig procent uit planten. Bij het onderhoud wordt geen gif gebruikt. Verder is de tuin een fijne pl..

Wethouder Pieter de Kruif opent de dag.
Jesseka Batteau, Suzy bollen, Natasja van de Lagemaat en Rita Merkens.

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.