IJssalon La Berto’s bij Pitstop

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

In samenwerking met een ijsboerderij wordt het ijs dagelijks vers gemaakt. Voordat de ijssalon opende, is Berto met een collega naar de grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini, Italië geweest. ,,Deze beurs is zestien voetbalvelden groot en bevat alles wat met ijs te maken heeft,” aldus Veenvliet. De vitrine en de ijsbakken van La Berto’s zijn afkomstig uit Italië en ook de grondstoffen van het ijs zijn van Italiaanse origine. ,,De koeien worden ’s morgens gemolken en in de loop van de dag komt deze melk tot ijs verwerkt bij ons. We hebben meer dan twintig smaken ijs. Op dit moment zijn de smaken citroen, Smurf en aardbeikwark populair”, vertelt Veenvliet trots. Uit Italie heeft hij sinds kort de nieuwe smaak Honing maar deze moeten de bezoekers nog even leren kennen, denkt Veenvliet. ,,Honingijs wordt nog niet vaak besteld maar het is een heerlijke smaak.”

SCHERPENZEEL - Voor ambachtelijk schepijs kan elke ijsliefhebber nu bij La Berto’s terecht. Eigenaar Berto Veenvliet is vooral bekend als eigenaar van cafetaria de Pitstop aan de Marktstraat maar de wens om ook een ijssalon te openen, kwam enkele jaren geleden boven. Gezocht werd naar een geschikte locatie. Dit wilde echter niet vlotten en daarom werd de Pitstop onder handen genomen en opgedeeld in Kwalitaria de Pitstop en ijssalon La Berto’s. Inmiddels hebben vele het ijs van La Berto’s geproefd.

door Janneke Hek

La Berto’s heeft de afgelopen weken van het lenteweer geprofiteerd. De ijssalon biedt ook verschillende dippings zoals smarties en smurfen op het ijs. Ook verse slagroom behoort tot de mogelijkheden. Verschillende ijscoupes staan overzichtelijk op een menukaart afgedrukt. ,,Wanneer men komt eten bij de Pitstop neemt men regelmatig een ijsje na of laat een ijscoupe aan tafel serveren” aldus Veenvliet. De ijssalon en de kwalitaria zijn met elkaar verbonden, in de gevel zijn twee deuren maar eenmaal binnen kan men zo van het ene gedeelte naar het andere lopen. De verbouwing was in vier dagen gerealiseerd. Er is hard gewerkt door de interieurbouwer en anderen. De Pitstop is recentelijk ‘bevorderd’ tot Kwalitaria. Op basis van goede beoordelingen kreeg Veenvliet dit predikaat voor zijn zaak. ,,Men vraagt weleens: verkopen jullie dan nog wel frikandellen” lacht hij. Maar dat is zeker het geval. Het vertrouwde assortiment is uitgebreid met salades, menu’s en broodjes. Tot aan Koninginnedag kunnen kinderen een kleur- en knutselplaat ophalen van een ijscoupe. De mooiste inzender wint ijs voor de hele klas. De actie is bedoeld voor basisschoolkinderen en het loopt storm, zelfs leerkrachten komen namens hun klas kleurplaten ophalen.

IJssalon La Berto’s / Kwalitaria De Pitstop, Marktstraat 7, Scherpenzeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie