Lichtjesfeest bij Groenewoude

17 februari 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het was woensdag 15 februari 's avonds een gezellige drukte bij de Serre van Zorgcentrum Groenewoude. Rondom het gebouw waren lichtslangen en slingers kerstverlichting opgehangen. Op de grond stonden vele potjes met waxinelichtjes en er branden verschillende vuurkorven. Ook binnen in de Serre had men veel werk gemaakt van versiering door middel van lichtjes. Sommige waren in de vorm van een hart opgehangen vanwege Valentijnsdag de dag ervoor.

Activiteitenbegeleidster Lia Koole vertelt dat zo'n zelfde feestelijke avond de dag ervoor op de locatie in Zeist georganiseerd was. Het was daar zo'n succes dat men besloot om het ook in Groenewoude te doen. Men was heel benieuwd of er in Groenewoude belangstelling voor zou zijn. Bij Groenewoude is het verschijnsel van de georganiseerde activiteiten nog nieuw. De initiatiefnemers hadden geen idee of het zou aanslaan. Maar afgaand op de vele ouderen, de vele familieleden, de vele kinderen en de verschillende bewoners van Philadelphia en van de Kersentuin kan men wel concluderen dat het een geslaagde avond was. Na dit succes zullen er ongetwijfeld nog meer activiteiten volgen.

De feestelijke avond begon met het eten van erwtensoep in de Serre. Alle tafels en stoelen waren bezet. Daarna volgde een korte wandeling langs de verlichting rondom het gebouw waarbij het dweilorkest van Fidelio voorop ging. De kinderen van het bij Groenewoude gevestigde kinderdagverblijf hadden mooie zelfgemaakte lampions bij zich. Vanwege het strenge winterweer van de afgelopen weken was de route wat ingekort. De rest van de avond kon men nog gezellig napraten in de Serre bij een hapje en een drankje. Er was chocolademelk en glühwein en kinderen konden marshmellows smelten boven de vuurkorven. Fidelio bleef met muziek voor sfeer zorgen. Ook de vanavond aanwezige djembé-spelers lieten van zich horen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie