Emmanuel Makonga schuift beheerst de 1-0 binnen.
Emmanuel Makonga schuift beheerst de 1-0 binnen. Guido de Boer

Overtuigend Woudenberg wint eerste periodetitel

17 november 2018 om 18:20 Sport/sport

WOUDENBERG Een overtuigend Woudenberg is vanmiddag periodekampioen geworden. Op eigen veld rekende de ploeg van Jeroen Peters gedecideerd af met Lunteren. Het werd 3-0, mede door twee doelpunten van Emmanuel Makonga. Hij excelleerde op 'tien'.

,,Eindelijk heb ik weer eens een goede wedstrijd gespeeld", lachte Makonga na afloop. De middenvelder was beslissend bij alle doelpunten. Makonga zorgde zelf voor de 1-0 en 3-0, terwijl de 2-0 voortkwam uit een strafschop van Joey Kooij. Makonga versierde die door de bal tegen de arm van Jordi Duits te schieten.

Maar met name de manier waarop Lunteren in de eerste helft bestreden werd, stemde op De Grift tot tevredenheid. ,,We kunnen goed voetballen, maar dat laten we te weinig zien. Vandaag leek iedereen wel in vorm", stelde Makonga dan ook vast. Als bonus heeft Woudenberg nu de eerste periodetitel op zak. ,,Mooi dat we dat ook met mooi voetbal binnenhaalden. We hebben laten zien dat we deze prijs ook waard zijn."

MIDDENVELD De winst voor Woudenberg zat zaterdag verder in de breedte van de selectie. Zonder basisklanten Steffan Kranendonk (geschorst) en Jeffrey de Witte (bovenbeenblessure) bleven de geelzwarten ook moeiteloos overeind. ,,Dat is misschien wel de grootste winst van vandaag. Het zegt iets over de kracht van deze selectie", benadrukt Peters. De coach was daarnaast tevreden over de veranderingen op het middenveld. Voor het eerst speelde Makonga op 'tien', terwijl Kooij als linkshalf opereerde. ,,Er werd wel eens geroepen dat we het beste middenveld van deze afdeling hebben, maar ik was niet tevreden over de balans op het middenveld. Die klopte niet."

Dus liet Peters middenvelders Makonga en Kooij van plek wisselen. ,,Emmanuel was niet gelukkig op links, terwijl Joey het op tien ook lastig had. In een meer controlerende rol komt Joey veel meer aan de bal, terwijl 'Manu' het vermogen heeft om de ruimtes te belopen." De uitvoering stemde tot tevredenheid. ,,Nu zie je ons ook eindelijk eens een helft goed voetballen."

Voor Lunteren-aanvoerder Tom Cozijnsen restte na afloop niets anders dan Woudenberg ook daarmee te complimenteren. ,,We waren niet in staat om het compact te houden. Zij deden het slim en trokken ons team telkens uit elkaar." Met name bij de 1-0 herkende Cozijnsen kwaliteit bij aangever Tom de Greef en Makonga. ,,Zij counteren uit een corner van ons, dat mag niet gebeuren. Maar los daarvan zag je daarna hoe handig die jongens zijn."

DE POT DICHT Lunteren had weinig in te brengen, al werd Thom Rijnders bij een 1-0 tussenstand onderuit gelopen door Woudenberg-keeper Daan Rijsemus. Bij het uitkomen raakte hij bal en man. Rijnders moest daardoor de strijd staken met een blessure. ,,Wij zagen daar een strafschop in en na rust nog die kopbal op de lat. Maar dat was het wel." Na de 3-0 op het uur wist Cozijnsen genoeg. ,,Hier valt niets te halen. De pot dichthouden en zorgen dat het geen 5-0 wordt."

Tom de Greef snelt voorbij een tegenstander.
Nick de Greef probeert de bal af te schermen.
Emmanuel Makonga houdt drie Lunteranen bezig.
Joey Kooij aan de zijlijn in actie.
Jurrian Vissink vecht een duel uit met Max Degenaar.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie