Noa van Nieuw-Amerongen legt aan voor een vrije bal.
Noa van Nieuw-Amerongen legt aan voor een vrije bal. Thom Wever

Korfballers Woudenberg verslikken zich in KVZ

24 januari 2023 om 09:34 Korfbal

WOUDENBERG Het eerste van Korfbalvereniging Woudenberg trad afgelopen zaterdag aan tegen KVZ 1 uit Zutphen. Op papier ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks aangezien Woudenberg na 5 wedstrijden acht punten heeft en KVZ zes. Oftewel, een belangrijke wedstrijd in de subtop van de eerste klasse. Helaas voor Woudenberg en het thuispubliek, liep het in de beginfase nog niet bij het thuisteam. In de eerste tien minuten werd aan de kant van Woudenberg maar twee keer gescoord en dit waren beide strafworpen. Dit brengt de stand op 2-5 in het voordeel van KVZ.

In het verloop van de eerste helft bleef Woudenberg moeite hebben met de fysiek spelende tegenstanders, maar dat weerhield Wouter Blokhuis niet om zijn tweede van de avond te maken van afstand: 3-5. Ook in de slotfase van de eerste helft was KVZ de beter spelende ploeg. Mede door veel passfouten en een matige afronding wist Woudenberg niet in hun aanvallende ritme te komen.

De spelers gingen rusten met een 5-11 tussenstand in het voordeel van de bezoekers uit Zutphen, en dat is niet geheel onverdiend. Ook de eerste minuten na de rust wisten de geel-zwarten nog niet hun stempel te drukken op de wedstrijd. Echter, leek er na zeven minuten spelen een momentum te komen na drie snelle doelpunten van Woudenberg. Jonatan van den Belt en Maaike Timmerman schieten samen drie keer raak van afstand. Met nog 13 minuten te spelen bracht invaller Sofie de Ronde de stand op 10-14.

Kan Woudenberg nog terug komen? Het antwoord leek in eerste instantie nee aangezien het scoreverloop van beide ploegen gelijk op gaat in deze fase van de wedstrijd: 13-17 met nog 8 minuten te spelen. En toch wist het thuisteam in de slotfase het verschil terug te brengen na twee doelpunten na een goal van wederom Sofie de Ronde.

Woudenberg kwam nipt tekort, ondanks een knappe comeback, en verliest op een haar na van KVZ. De eindstand is 17-18. Volgende week speelt het eerste een uitwedstrijd om 15.30 uur tegen Apeldoorn. Hopelijk kan Woudenberg dan de twee punten mee terug naar huis nemen.